Maestrul Nicolae Botgros și Orchestra ”Lăutarii” din Chișinău, concert de excepție, pe 23 iulie la Târgu-Jiu

de LM 0


Maestrul Nicolae Botgros și Orchestra ”Lăutarii” din Chișinău, concert de excepție, marțea viitoare, pe 23 iulie la Târgu-Jiu. Conform primarului Marcel Romanescu, evenimentul a fost la un pas de a nu mai fi organizat.

Cea care a insistat foarte mult și a făcut demersurile necesare, a fost interpreta de muzică populară Roberta Crintea, prezentă, miercuri, alături de edil, în conferință de presă.

Dirijorul Nicolae Botgros a dus faima muzicii populare în zeci de tări europene, în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelandă, precum și în toate tările din spațiul ex-sovietic. De-a lungul activității sale, a acompaniat sute de interpreți din Republica Moldova și România. Orchestra „Lăutarii” a fost fondată în 1970, iar pe parcursul deceniilor, a susținut mii de spectacole pe cele mai prestigioase scene ale lumii.

Interpreta Roberta Crintea consideră un privilegiu aducerea la Târgu-Jiu a reputaților artiști. În conferința săptămânală de presă, Marcel Romanescu a făcut și anunțul că, în luna august, va fi organizată cea de-a doua ediție a Turneului Final de Baschet 3 x 3.

Distribuie articolul