Madonna militează pentru controlul armelor într-un videoclip despre masacrul din Clubul Pulse

de LM 0


Madonna a lansat un videoclip pentru noul ei single “God Control”, cu imagini violente, în care este reluată tragedia de la clubul de noapte Pulse din Orlando, din iunie 2016, în urma căreia au murit împuşcate 49 de persoane şi 53 au fost rănite, informează The Guardian.

Poziţia sa cu privire la controlul armelor este clară atât în versurile melodiei, cât şi în mesajul transmis la finalul videoclipului: “În fiecare an, peste 36.000 de americani sunt ucişi de arme şi peste 100.000 sunt împuşcaţi şi răniţi. Nimeni nu e în siguranţă. Control pentru arme. Acum”.

Ea o citează şi pe activista Angela Davis: “Nu mai acept lucrurile pe care nu le pot schimba. Schimb lucrurile pe care nu le pot accepta”.

În videoclip, Madonna, în lacrimi, dactilografiază versurile melodiei: “Când vorbesc de reforme, mă fac să râd/ Pretind că ne ajută, mă fac să râd… Spun că avem nevoie de dragoste/ Dar avem nevoie de mai mult decât atât”.

Scenele sunt intercalate cu imagini ale ei în clubul respectiv, începând cu atacul armat şi derulând înapoi ceea ce s-a petrecut în acea seară, inclusiv un moment în care a fost jefuită în drum spre club. Imaginile din club, reflectate în videoclip, sunt tulburătoare şi sângeroase. Un atacator deschide focul cu o puşcă automată asupra celor din club.

“Vreau să atrag atenţia ca artist asupra problemelor scăpate de sub control din America şi care ne costă vieţi nevinovate. Această criză poate fi încheiată dacă legiuitorii vor schimba legile care în prezent nu ne protejează”, a declarat Madonna despre acest videoclip.

Până în octombrie 2017, când a avut loc atacul de la Las Vegas, în care au murit 58 de oameni, ceea ce s-a întâmplat la Pulse a fost considerat cel mai grav atac armat din istoria modernă a SUA. Omar Mateen, ucigaşul, a fost omorât de Poliţie. El se considera un soldat islamic şi jurase credinţă Statului Islamic.

“God Control” este regizat de Jonas Åkerlund, care a realizat numeroase videoclipuri cu artista, începând cu “Ray the Light” în 1998. El a lucrat frecvent cu Lady Gaga, Beyoncé şi David Guetta.

Distribuie articolul