Luptă-n doi la judeţ: Băleşti vs. Cărbuneşti

de LM 0

S-a rupt lupta pentru supremaţie la judeţ. Din trei echipe care se băteau la primul loc, în cursă au mai rămas doar două, Internaţional Băleşti şi Gilortul Cărbuneşti. Între cele două echipe se va da lupta pentru câştigarea campionatului judeţean. Din păcate pentru frumuseţea competiţiei dar şi pentru suspans, Ştiinţa Turceni a ieşit pe mâna ei din cursa pentru primul loc. aşadar, cine va reprezenta Gorjul la barajul pentru Liga a 3-a: Băleştiul sau Cărbuneştiul?

 

Ambiţii de toate părţile

Oameni de fotbal care vin la meciurile contracandidatelor şi stau cu degetele încrucişate, e un tablou normal în imaginea fotbalului jucat de plăcere la Liga a 4-a. Duminică, la Stăneşti s-a jucat Internaţional Băleşti – Gilortul Cărbuneşti, scor 3-0, însă în afara meciului din teren a mai fost unul şi pe margine, unul al microbiştilor care şi-au dat cu părerea d verzi şi uscate. „Nu se joacă nimic, sunt două echipe împiedicate”, spunea un chibiţ la telefon unui amic de-al său. Un altul spunea că „niciuna nu merită să fie pe primul loc la final”, semn că omul avea o altă favorită, probabil Gilortul Cărbuneşti. Însă, chibiţii nu pot să aibă aşteptări mari de la un duel la judeţ, poate mai mari decât la un Barca-Real. La o adică, cei din teren sunt amatori şi fac fotbalul de plăcere, aşa că orice gafă le este permisă. Dacă erau super valori jucau pe alte arene. Asta ca un răspuns ca cei care au strâmbat din nas la duelul dintre Turceni şi Băleşti. Nu o fi fost un meci nemaipomenit, însă a fost un meci cuminte şi care nu i-a pus probleme centralului de Liga 1, Adrian Comănescu. Omul adus de la Vâlcea putea să-şi ia un scaun la mijlocul terenului şi de acolo să fluiere, aşa de liniştit a fost duelul. Cam atipic, aşa cum spunea chiar omul care finanţează Gilortul Cărbuneşti, un oficial care dorea să vadă un joc mai dur şi cu mai multe cartonaşe! În fine, probabil şi cei de la Turceni sau cei de la Băleşti şi-ar fi dorit să vadă la rândul lor înfrângeri mai multe ale Gilortului. E bine că avem despre ce vorbi, fără aceste ambiţii ne-am uita la un meci ca la o piesă de teatru mută…

 

Cine va triumfa!?

Revenind la consecinţele duelului de la Stăneşti, acolo unde Internaţional s-a impus mai greu decât o arată scorul în faţa celor de la Turceni, se desprind două idei principale. Prima: echipa din Turceni a ieşit din cursă pentru primul loc, cele şapte puncte care o despart de locul 1 fiind aproape imposibil de recuperat în etapele rămase. A doua idee: Băleştiul a rămas în duel doar cu Gilortul Cărbuneşti, iar meciul de la Cărbuneşti din etapa a 12-a poate fi decisiv pentru configuraţia finală a Ligii a 4-a. Până atunci, cel mai probabil că cei de la Cărbuneşti vor merge după Internaţional pentru a ţine degetele încrucişate celor de la Băleşti, în timp ce aceştia din urmă vor mai aştepta un pas greşit al primilor! Oricum, Băleştiul este la mâna ei în acest moment, în timp ce Gilortul nu mai are voie să facă paşi greşiţi pentru a spera să ajungă pentru a patra oară consecutiv la baraj. Tot ceea ce este bine pentru fotbalul gorjean să se împlinească, iar echipa care va triumfa pe plan local să şi promoveze în Liga a 3-a. Altfel e doar circ, unul ieftin cu iz de mahala!

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul