Liviu Cotojman: „Salarizarea cadrelor didactice, grav afectată! Educatoarele din Roșia vor să renunțe la 25-30% din leafă”

de LM 0


Primarul Liviu Cotojman avertizează că vor fi probleme serioase, în acest an, cu salarizarea cadrelor didactice.

„Bugetele se alocă pe cicluri. La Roșia de Amaradia, pentru lefurile educatoarelor, nu ajung banii pe ultimele 3-4 luni din an”, a declarat edilul liberal la Interviurile Infinit FM.

Cotojman susține că, pentru a nu se ajunge în situația ca una dintre cele 4 educatoare să fie dată afară, au căzut de acord să le fie reduse salariile cu 25-30%.

„Va fi grav afectată, inclusiv încadrarea unor cadre didactice. Discutam cu educatoarele de la Roșia de Amaradia, avem 4 educatoare, și îmi spuneau că au fost informate în privința bugetului pentru educatoare și se plângeau că bugetul nu le va ajunge pentru lunile septembrie – decembrie, nu sunt suficienți bani. Ele s-au hotărât, au găsit o soluție să renunțe la 25-30% din salariu pentru a le ajunge banii pentru că altfel un titular trebuie să plece”, a spus Cotojman.

Cotojman se teme că noile reglementări de la Ministerul Educației vor genera închiderea grădiniței din Seciuri ori a celei din Rugetu. Edilul s-a plâns că nu va avea cu ce să transporte copiii la unitățile de învățământ din centrul comunei.

Distribuie articolul