Liderul unei rețele de traficanţi de stupefiante, capturat chiar în sediul Tribunalului Gorj

de LM 0

traficant

Liderul unei grupări care se ocupa cu traficul de stupefiante în Norvegia a fost capturat, marţi, de polițiști chiar din sediul Tribunalului Gorj. Acesta se afla în Norvegia și a fost trimis în judecată în lipsă, dar, culmea, marţi s-a prezentat la termenul de judecată, cu toate că pe numele său exista un mandat european de arestare. Un procuror l-a observat în sediul Tribunalului Gorj și i-a alertat pe polițiștii de la Serviciul de Urmăriri Penale, care au venit și l-au reținut pe Ionuț Dumitru chiar de pe holul instanței. „Nu m-am ascuns. Nu am știut că aveam mandat de arestare. Am venit eu singur și m-am prezentat. Norvegienii mi-au dat drumul pentru că nu sunt vinovat“.

Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj, a precizat că inculpatul a fost introdus în Centrul de reținere și arestare preventivă al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

traficant1

A trecut fără probleme granița

Ionuț Dumitru a trecut linișit mai multe frontiere și chiar granița din România, fără să fie luat la întrebări. Vasile Popescu, șeful DIICOT Gorj, spune că tânărul reținut era chiar liderul rețelei de traficanţi de stupefiante: „Astăzi (n.r. – ieri) am avut termen într-un dosar având ca obiect traficul de medicamente cu conținut stupefiant în care au fost trimiși în judecată opt inculpați. Unul dintre inculpați, care era liderul rețelei, s-a sustras urmăririi penale, fugind în Norvegia, unde avea o rețea de distribuție a unor astfel de medicamente. S-a emis pe numele lui de către instanța competentă, în urmă cu câteva luni, un mandat european de arestare ce urma să fie pus în executare. Autoritățile norvegiene l-au arestat în prima etapă, după care l-au pus în libertate, mandatul european de arestare rămânând în continuare valabil. Astăzi (n.r. – marţi), fiind la Tribunal, s-a prezentat la proces, iar polițiștii de la Urmării Penale de la IPJ Gorj l-au ridicat în baza mandatului european de arestare, urmând să fie prezentat Tribunalului Gorj pentru confirmarea mandatului european de arestare. Știam că este dat în urmărire pentru că la dosarul cauzei se află fotografiile fiecărui inculpat. El știa că are mandat de executare și putea ca de la intrarea în țară să se predea autorităților. Probabil că se aștepta“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul