Liberalii îl amenință pe Cosmin Popescu cu proiect de destituire dacă nu-l dă afară pe Gigel Capotă

de LM 0


Liberalii îl amenință pe Cosmin Popescu cu proiect de destituire din funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, dacă nu-l dă afară pe Gigel Capotă. Managerul Spitalului Județean de Urgență este considerat vinovat de scandalul generat de filmarea de la Psihiatrie cu tânăra goală, pipăită de alți bolnavi, apărută în presa locală. Capotă se apără și spune că apariția în presă a filmulețului, la 8 luni de la producerea incidentului, este o răzbunare. Gigel Capotă nu vede motive pentru care să fie îndepărtat din funcție.

Printr-un comunicat de presă, PNL Gorj cere demiterea managerului Spitalului Județean de Urgență, Gigel Capotă. În caz contrar, amenință cu proiect de hotărâre de demitere a președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Dan Vilceanu, președintele PNL Gorj, zice că n-a mai rămas nimeni în județ care să nu ceară demisia lui Gigel Capotă, după scandalurile din ultima perioadă. Deputatul consideră inacceptabil că bolnavii de la Psihiatrie au ajuns subiect de glumă pentru angajații SJU.

Vilceanu ne-a spus și de ce partidul pe care-l conduce va cere demiterea lui Cosmin Popescu, în cazul în care managerul de la spital va rămâne nesancționat.

În filmuleţul de la Psihiatrie, care a indignat opinia publică din Gorj, și care ar fi fost realizat în iulie 2018, apare o tânără în sânii goi și în chiloți care se sărută cu un alt tânăr, printr-un grilaj. Filmulețul a fost realizat de fiica vitregă a managerului SJU Târgu-Jiu, Diana Pușcașu, registrator medical în Secţia Psihiatrie, fiind distribuit și pe unele pagini de facebook.

Gigel Capotă consideră că nu este important cine a făcut filmarea, ci ce măsuri au fost luate ulterior. Managerul SJU crede că filmulețul a fost dat în presă din răzbunare la adresa sa.

Lui Capotă îi ridică semne de întrebare faptul că subiectul a apărut abia acum în presa locală. Managerul SJU nu vede motive pentru care să-și dea demisia din funcție. Consideră că este victima răzbunării și a nemulțumirilor unor medici care aveau cumul de pensie cu salariu.

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a anunțat că face cercetări în legătură cu faptele petrecute vara trecută la Secția Psihiatrie, și relatate acum de presă locală.

Distribuie articolul