Lădaru știe de ce vor să ÎNGROAPE Pandurii: de frica procurorilor și a Curții de Conturi

de LM 0


Marin Condescu spera, miercuri, ca autoritățile să-și revizuiască atitudinea și să dea bani la Pandurii, acum, că Tribunalul Gorj a amânat până în martie luarea unei decizii în procesul de faliment. Numai că, dinspre autorități vin vești proaste. Nimeni nu vrea să salveze clubul de fotbal. Unii spun că la mijloc sunt răfuieli politice, alții că dacă s-ar da bani către Pandurii, șefii din Primăria Târgu-Jiu și Consiliul Județean ar intra în vizorul procurorilor și al Curții de Conturi.

Toți șefii politici și din administrația gorjeană spun că iubesc Pandurii Târgu-Jiu dar n-au ce face ca să salveze echipa fanion a județului. Viceprimarul Târgu-Jiului, Adrian Tudor, speră totuși să se găsească o variantă. „Eu am stat deoparte de acest subiect, iubesc Pandurii, iubesc fenomenul fotbalistic, am fost prezent aproape mereu la meciuri. Îmi doresc sincer ca acestui oraș căruia echipa PSD-ului din administrația publică a reușit să-i aducă un stadion de nivel european, să aibă și o echipă de fotbal. Ar fi bine să nu se creeze patimi în jurul echipei pentru că ea este a orașului, ar fi păcat să alimenteze interese personale. Sper să găsim o variantă ca municipiul Târgu Jiu să aibă o echipă care să ajungă în prima divizie. Nu putem vorbi că nu există voință politică, nu există o certitudine cu această echipă”, a spus Tudor care știe că cei mai afectați, de căderea și o eventuală dispariție a Clubului Pandurii Târgu-Jiu, sunt suporterii. Unul dintre ei aștepta cu lacrimi în ochi, miercuri, la Tribunalul Gorj, decizia în procesul falimentului.

Eduard Lădaru, consilier local ALDE, ne-a explicat de ce autoritățile au devenit autiste când e vorba de subiectul Pandurii: frica de procurori și de Curtea de Conturi. „În momentul în care există datorii foarte mari, nicio autoritate publică nu-și permite să investească, să acopere datoriile respective pentru ca ulterior să vină Curtea de Conturi să spună că nu a fost legal ce s-a întâmplat și să le fie imputați banii persoanelor care au hotărât să se aloce fondurile necesare. Nu are nicio legătură cu Marin Condescu creditor, cred că toată lumea se ferește, le este frică de un eventual control al Curții de Conturi. Este vorba și de Parchete, de procurori care întodeauna când a fost vorba de implicare în activități sportive, în sensul de asociații, au început mai multe anchete penale, știm cazurile de la Timișoara, Galați”, a spus Lădaru.

Distribuie articolul