Lădaru: „Ar trebui demarate discuții cu Pandurii Târgu Jiu.” Pasti: „Nu poate fi acuzat Condescu c-a falimentat clubul”

de LM 0


„Trebuie demarate discuții pentru o rezolvarea AMIABILĂ a litigiului cu Pandurii Târgu Jiu”, spune consilierul municipal Eduard Lădaru, acum, după ce Marin Golea a dat în judecată acționarii pentru recuperarea sumelor neplătite din trecut. Responsabilii de la Pandurii susțin că au de recuperat 6 milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean și Artego. Cu acești bani clubul ar ieși din insolvență.

Marin Golea, administratorul special al CS Pandurii Târgu-Jiu, a dat în judecată acționarii, luna trecută. Acum, așteaptă termenul procesului. Golea susține că are 4 decizii ale instanțelor judecătorești, în care se precizează cât se poate de clar că membrii asociați ai Clubului Pandurii sunt obligați să-și achite contribuțiile, în fiecare an. Cei mai mulți bani are dat dat Complexul Energetic Oltenia, 2 milioane de euro. Primăria Târgu Jiu are de achitat 1,6 milioane de euro.

Consilierul municipal Eduard Lădaru, care este și avocat, consideră că Pandurii Târgu Jiu are 50% șanse să câștige acțiunea inițiată în instanță împotriva acționarilor. De aceea, crede că se impune demararea unor discuții și rezolvarea pe cale amiabilă a litigiului. „Eu am avut mai multe discuții informale cu diferite persoane, până la urmă este la latitudinea judecătorului, șansele sunt de 50-50% să aibă câștig de cauză. Pentru a nu se ajunge la tranșarea cauzei de către judecător, ceea ce ar fi mai rău pentru noi pentru că ar trebui să dăm banii respectivi, cred că ar trebui să demarăm niște discuții, mai întâi la nivel informal, cu privire la rezolvarea acestei probleme. O să merg să văd ce scrie în dosarul respectiv, ce documente stau la baza cererii de chemare în judecată și apoi o să văd ce este de făcut. Trebuie discutat cu toți colegii din Consiliul Local pentru ca problema să fie tranșată amiabil și nu în instanța de judecată”, a spus Lădaru care susține că hotărârea Consiliului Local Târgu Jiu, prin care s-a stabilit să fie alocați bani la Pandurii numai în anumite condiții, ar încălca protocolul încheiat între asociați.

Cristian Toader Pasti susține că numai 500.000 de lei, reprezentând contribuția pe anul trecut, ar avea de plată Consiliul Județean Gorj. Consilierul personal al șefului CJ a discutat cu Marin Condescu despre restanțele acționarilor, care s-ar ridica la 6 milioane de euro. Toader Pasti îi ia apărarea lui Marin Condescu. Spune că fostul președinte nu are nicio vină pentru intrarea clubului de fotbal în insolvență.

„Ce mai știu cu certitudine de la domnul Condescu este că în decembrie 2013-2014 când a fost dat afară de la Pandurii, a lăsat în cont 4 milioane de euro, deci nu putem să-l acuzăm că a falimentat clubul. Marin Condescu vorbește din postura de om care are de luat bani de la clubul Pandurii iar acest lucru a fost hotărât de instanțe judecătorești, haideți să mai avem încredere și în justiție. Să facem în așa fel în care să salvăm clubul Pandurii, care atunci când a retrogradat, a pierdut bani din drepturile TV, a pierdut atâția jucători, unde sunt banii, zeci de milioane de euro ? Dacă membrii fondatori vor fi obligați să dea bani, clubul va fi salvat, într-un an-doi poate să revină pe prima scenă a țării pentru că nivelul diviziei B este foarte scăzut”, a spus Pasti.

Distribuie articolul