Lacul de la Turceni, înţesat de braconieri. Captură de 2 kilometri de setci

de Admin 0

Peste doi kilometri de setci de diferite dimensiuni, plase care fac prăpăd printre puietul de peşti, au fost confiscate de către reprezentanții Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj din râul Jiu, din zona barajului de la Turceni. Valoarea setcilor confiscate se ridică la circa 100 de milioanele de lei vechi.

 

„Este o pagubă însemnată pentru braconieri”

Şapte ore le-a luat reprezentanţilor AJVPS Gorj să recupereze setca din apă. „Avem un grafic de control, iar în noaptea de 15 spre 16 februarie am efectuat o acțiune de amploare în zona lacului de la Turceni. Am participat cu patru mașini și cinci paznici, fiind sprijiniți de doi polițiști. Am găsit foarte multe setci. Practic, tot lacul de la Turceni a fost înțesat cu setci, atât monofilament, cât și cu fir textil cu plutitor. Am confiscat 2150 metri de setcă, din care monofilament 1350 și restul de fir textil. Este o pagubă însemnată pentru braconieri, pentru că valoarea setcilor confiscate se ridică la aproximativ 100 milioane de lei vechi. Timp de aproximativ șapte ore am luat setcile din apă. Nu a fost identificat vreun braconier. Când ne-am apropiat, am văzut că plecau mai multe mașini. Este o mafie curată, pentru că se anunță imediat“, a spus Niculaie Tonca, directorul AJVPS Gorj.

Setcile confiscate vor fi arse

Setcile confiscate de pe lacul din Turceni, precum și alte unelte folosite de braconieri vor fi distruse prin ardere. „Periodic se întrunește o comisie numită de Consiliul Director și, trimestrial sau semestrial, se dă foc la tot ce se confiscă. Probabil că o astfel de incendiere va avea loc în luna martie“, a mai precizat Tonca.

ALIN PETRE

Distribuie articolul