La cine trebuiau să ajungă mascaţii care au greşit adresa

de LM 0

mascati-perchezitie

O grupare specializată în clonarea de carduri care acţiona în Franţa, Italia şi România a fost destructurată în urma unor percheziţii făcute Bucureşti, în zece judeţe din ţară, inclusiv Gorj, şi în Italia, valoarea prejudiciului fiind estimat la 60.000 de euro.

 

20 de percheziţii domiciliare

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii DIICOT au făcut, marţi, 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoşani, Caraş-Severin şi Dolj, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, deţinerea de echipamente, inclusiv hardware sau software, cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică, accesul ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi proxenetism.

 

Au greşit adresa

În Gorj, mascaţii au descins marţi dimineaţă la o adresă greşită din comuna gorjeană Glogova, iar o femeie care se afla în casă a făcut atac de panică. Victima a fost transportată cu o ambulanţă, la Spitalul din Motru, iar femeia a declarat că va depune plângere la poliţie.

 

Au cumpărat haine cu carduri clonate

Anchetatorii suspectează că membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat, începând cu anul 2013, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Franţei şi Italiei, activităţi de „skimming” – montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci – şi au falsificat instrumente de plată electronică pe care le-au folosit pentru retragerea de numerar sau achiziţionarea de produse de vestimentaţie şi încălţăminte de la mai multe societăţi comerciale din Italia.

Grupul format din 30 de persoane era condusă de Mihai Nazare, zis „Moşu” sau „Tătucu”, persoană cu influenţă şi legături în cele mai importante grupări din lumea interlopă, potrivit DIICOT.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul