La ce folosesc plicurile de silicon din cutia de pantofi

de LM 0

Aceste pliculeţe sunt umplute cu dioxid de siliciu, care este extrem de util prin gospodărie. Este un agent deshidratant netoxic care va usca totul în jurul lui. Scopul principal al acestui compus este de a absorbi umiditatea în exces şi de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. De asemenea, silicagel îndepărtează şi mirosurile neplăcute din spaţiile unde este depozitat.

O singură biluţă de silicagel poate reţine până la 40% din greutatea sa în apă. Silicagelul este foarte puţin toxic şi nu poate cauza otrăvirea.

 

Granulele pot usca telefonul. Dacă vi s-a udat telefonul, nu trebuie decât să îl puneţi într-o pungă ce se strânge la capăt împreună cu pacheţelele de gel silică, lăsaţi să acţioneze 24 de ore şi telefonul dumneavoastră nu va mai fi afectat de umezeală.

 

Menţine luciul şi strălucirea bijuteriilor. Cu timpul bijuteriile îşi pierd luciul şi strălucirea, mai ales din cauza umidităţii. Puneţi în cutia cu bijuterii câteva pliculeţe cu gel silica pentru a atrage toate umezeala.

 

Înlătură mirosul neplăcut din rucsacul cu care mergeţi la sală. Aţi observat ce miros urât prinde rucsacul sau geanta cu care mergeți de obicei la sală. Este din cauza bacteriilor de pe hainele ude şi transpirate. Este de ajuns să puneţi câteva pliculeţe de gel silică în geantă pentru a atrage umezeală şi mirosul.

 

Previne umezeala anumitor produse alimentare. Gelul de siliciu nu este comestibil, însă ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiţii sau pesmeţii).

 

Previne distrugerea anumitor documente importante. Pentru a previne acest lucru, trebuie să puneţi pliculeţe cu silică gel şi veţi scăpa de această grijă.

 

Se folosesc pentru mâncarea animăluţelor. Dacă cumpăraţi mâncare în cantitate mai mare pentru căţelul sau pisicuţă, pentru a nu se umezi cu timpul, puteţi folosi aceste pliculeţe de gel silică.

 

Protejarea medicamentelor. Şi medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală, de aceea, pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, puteţi folosi pliculeţele cu gel silică.

 

Împrospătarea casei. Trebuie să deschideţi pliculeţul. Se iau biluţele de gel silică, se pun într-un castronel şi peste ele se pun câteva picături din uleiul esenţial preferat. Veţi vedea ce miros plăcut se va degaja în încăpere.

 

Împrospătarea sertarelor cu haine. Aţi observat că în sertarele în care aveţi prea multe haine, mai ales haine pe care nu le îmbrăcaţi, căci nu sunt de sezon, apare un miros mai puţin plăcut. Pentru ca acestea să aibă mereu un miros proaspăt, puteţi strecura printre haine câteva pliculeţe de gel silică.

 

Previne umezeală ornamentelor de iarnă. Pentru a evita ca globuleţele, instalaţia şi alte obiecte pe care le folosiţi pentru împodobirea pomului de crăciun şi a casei, mai ales cele electrice, pliculețele de gel silică sunt din nou de mare ajutor.

Distribuie articolul