Katy Perry, Justin Bieber și Barack Obama au pierdut fiecare peste 2 milioane de urmăritori pe Twitter după ștergerea masivă de conturi

de LM 0

Katy Perry, Justin Bieber și Barack Obama au pierdut fiecare peste 2 milioane de urmăritori după ștergerea masivă de conturi operată de Twitter în ultima perioadă. Katy Perry a fost unul dintre cei mai mari perdanți ai Marii Eupurări Twitter, pierzând peste 2,8 milioane de urmăritori peste noapte, scrie CNN.

Twitter a suspendat 70 de milioane de conturi suspecte în două luni. Nivelul suspendărilor este în medie de peste un milion pe zi şi a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, când peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate doar într-o săptămână. Tendinţa rămâne aceeaşi în iulie.

Cântăreața de pop Kary Perry, împreună cu Justin Bieber și fostul președinte Barack Obama, se află în fruntea unei lungi liste de celebrități, politicieni, vedete social media și publicații media care au rămas fără un număr important de urmăritori în urma suspendării conturilor suspecte de către Twitter.

La începutul acestei săptămâni, Twitter a declarat că zeci de milioane de conturi blocate anterior din cauza unei activități suspecte vor fi eliminate din contează. Rețeaua socială a spus că „majoritatea” oamenilor vor pierde „patru adepți sau mai puțini”, dar conturile de Twitter proeminente vor avea o scădere semnificativă.

Compania Keyhole, specializată în analizarea activității pe rețelelor de socializare, a urmărit impactul epurării pe cele mai populare 100 de conturi Twitter. Rezultatele arată că persoane precum Rihanna, Taylor Swift, Kim Kardashian și Oprah au pierdut în mod colectiv milioane de fani.

Decizia Twitter pentru a șterge conturile blocate face parte din efortul său sporit de a proteja platforma pe fondul intensificării controlului asupra proliferării știrilor false și dezinformării pe rețelele sociale precum Twitter și Facebook.

Președintele Donald Trump a pierdut 204.000 din cei 53.3 milioane de adepți ai săi. Numărul urmăritorilor fostului președinte american Barack Obama a scăzut cu aproape 2,4 milioane, ceea ce reprezintă 2,5% dintre conturile care îi urmăreau postările.

Și publicațiile importante au pierdut urmăritori. De exemplu, contul de știri al CNN a pierdut aproximativ 1 milion de adepți, în timp ce contul principal al New York Times a pierdut aproximativ 730.000.

Nici contul propriu al Twitter nu a fost impun la epurare, pierzând 12% dintre urmăritori, adică 7,8 milioane de utilizatori. De altfel, CEO-ul companiei, Jack Dorsey, a scris că a pierdut personal 200.000 de adepți.

De asemenea, cofondatorul și filantropul de la Microsoft, Bill Gates, au pierdut aproape 900.000 de adepți.

În mai, Twitter a anunţat introducerea în curând a unor noi reguli pentru cei care vor anunţuri politice: ei vor trebui să furnizeze documente autentificate prin care să poată atesta că se află într-adevăr în SUA. În contextul în care în noiembrie vor avea loc alegeri la jumătate de mandat pentru Congres, candidaţii vor trebui la rândul lor clar identificaţi ca atare pe contul lor.

Distribuie articolul