Japonezii au început recrutările de personal la Rostramo

de LM 0

Firma japoneză de la Rostramo a început de marţi interviurile în vederea angajării de personal la fabrica de componente auto care va fi deschisă la Târgu Jiu, în această primăvară. Peste 6.000 de gorjeni vor fi contactaţi telefonic pentru a fi programaţi la interviu.

 

Intervievaţi la sediul AJOFM Gorj

Potrivit lui Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj, gorjenii în cauză vor fi chestionaţi de viitorul angajator la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Târgu Jiu. „Reprezentanţii societăţii au revenit la Târgu Jiu pentru a-i intervieva pe posibilii angajaţi. Gorjenii în cauză vor fi chestionaţi de viitorul angajator, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din municipiu. Reprezentanţii firmei străine le vor contacta telefonic pe cele 6.000 de persoane luate în evidenţă şi le vor programa la interviu, pe toată durata acestei săptămâni. Le oferim toată asistenţa de care au nevoie pentru a face toate angajările pe care şi le-au propus. Vom face acelaşi lucru pentru toate firmele care vor dori să investească la Târgu Jiu şi în Gorj. Am înţeles că mai sunt firme interesate pentru zona Rostramo, după ce au văzut câte CV-uri s-au strâns la acest angajator. Sunt multe zone din ţară unde este deficit de personal şi au început să se orienteze către Târgu Jiu nu doar să recruteze de la noi, ci să vină aici cu investiţii”, a declarat Romeo Chiriac.

 

Rata şomajului este de 7,34%

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, a precizat că peste 10.000 de şomeri erau înregistraţi, la sfârşitul lunii decembrie 2016. Dintre aceştia, doar 3.600 beneficiază de indemnizaţia de şomaj, rata şomajului fiind de 7,34%, mai mică decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul