ITM Gorj, amenzi de peste 31.000 de lei în 5 zile

de LM 0


Şase inspectori de muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, ce activează în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au desfăşurat, în perioada 20.11.2017 – 24.11.2017, 19 controale pe linia respectării prevederilor legale în domeniu, nouă angajatori fiind sancţionaţi pentru deficienţele constate prin tot atâtea sancţiuni contravenţionale.

Totalul amenzilor aplicate de către inspectorii de muncă a însumat 24.500 de lei, din care 9.000 de lei, reprezintă două sancţiuni aplicate unei persoane juridice ce prestează în domeniul materialelor explozive pentru nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

Sancţiunile survin în urma unui accident de muncă a cărui cercetare s-a făcut de către angajator, dosarul fiind supus avizării Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Având în vedere gradul de risc al sectorului în care acesta activează, de la începutul anului şi până în prezent, angajatorul amintit a fost supus, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, la trei controale în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă.

Inspectorii de muncă ce au atribuţii de control în ceea ce priveşte relaţiile de muncă au întreprins 20 de controale, în aceeaşi perioadă, conform prevederilor legale, 18 dintre acestea având ca obiectiv depistarea angajatorilor care prestează activitate folosind muncă nedeclarată. În urma verificărilor nu s-a depistat niciun angajator care utiliza munca „la negru”, însă au fost descoperite alte neconformităţi, fiind aplicate amenzi în valoare de 7.000 de lei şi un număr de 35 de măsuri pe care persoanele juridice sancţionate trebuie să le ducă la îndeplinire.

„În săptămâna 20.11.2017-24.11.2017, cuantumul total al amenzilor aplicate de către inspectorii de muncă în domeniile securităţii şi sănătăţii în muncă şi relaţiilor de muncă se ridică la 31.500 de lei”, a precizat George Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

COMUNICAT

Distribuie articolul