ISU testează sistemul RO-ALERT și la Gorj. Vezi când

de DR 0

Sistemul de alertare a populației în situații de urgență, RO-ALERT va intra în teste și la Gorj, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, vineri, între orele 10.00- 12.00, mesaje de tip test vor fi transmise către 4 unități administrativ teritoriale din județ. Acestea sunt Turceni, Novaci, Tismana și Hurezani, iar în cursul după-amiezii, între orele 17.00 și 19.00 vor fi transmise mesaje către o parte a locuitorilor din municipiul Târgu-Jiu.

Operațiunea va continua și luni, 24 septembrie, când, în aceleași intervale orare menționate, vor fi transmise mesaje ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență către toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Gorj.

Mesajele de tip test, precum și cele viitoare pentru alertare în caz de situații de urgență, vor ajunge doar la cei care au telefoanele configurate pe portalul RO-ALERT. Conform ISU Gorj, conținutul mesajului va fi următorul: ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Gorj.”

ISU Gorj recomandă proprietarilor de telefoane mobile să intre în număr cât mai mare pe portalul RO-ALERT. RO și să își facă setările la telefon în așa fel încât să poată primi avertizările în timp util.

„Asigurăm toți cetățenii că acest portal și această aplicație au fost create pentru a veni în sprijinul lor. Deși suntem la gradul de testare al acestui sistem de avertizare a populației, atât Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cât și Serviciul de Telecomunicații Speciale, depun eforturi pentru punerea la punct a acestei aplicații”, a mai transmis ISU Gorj.

Distribuie articolul