Ișfan îi încaieră și pe liberali! Pecingină: „Nu mai vreau comunicator!” Diaconescu: „Să plece de tot din PNL!”

de LM 0


Cazul Ișfan stârnește jihadul și-n PNL Gorj. Pecingină anunță că se retrage de pe lista de comunicatori, în vreme ce Puiu Diaconescu îl invită să plece de tot din partid. Gheorghe Pecingină s-a supărat după ce a auzit că Diaconescu i-ar fi luat apărarea șefului educației gorjene, la un post de televiziune.

Gheorghe Pecingină nu mai vrea să fie comunicator al PNL Gorj pentru că punctele sale de vedere, referitoare la activitatea inspectorului școlar general, sunt total opuse celor exprimate, în spațiul public, de alți vicepreședinți, Puiu Diaconescu și Vasile Popeangă.

„Nu m-am supărat deloc (n.r. că Diaconescu i-a luat apărarea lui Ișfan). Că mi-am dat demisia din postul de comunicator este cu totul altceva. Mi-am dat seama că nu mai sunt pe aceeași lungime de undă cu partidul. Pentru a nu crea prejudiciu de imagine partidului, am preferat să nu mai fiu pe listă. Când ești comunicator, înseamnă că vorbești în numele partidului iar eu am o părere proastă despre Ion Ișfan, i-am cerut demisia în nenumărate rânduri, văzând și poziția domnului Diaconescu, mi-am dat seama că sunt pe lângă opinia partidului și ca să nu creez probleme, mi-am dat demisia. Pe viitor, o să-mi exprim opiniile ca simplu cetățean. Eu consider că Ion Ișfan nu este un bun manager, că a adus învățământul într-o stare deplorabilă în Gorj, nu este persoana potrivită să conducă învățământul. I-am auzit pe domnii comunicatori Popeangă și Diaconescu spunând că este un manager bun și dacă doi spun că este bun și doar eu văd că nu este, înseamnă că eu greșesc”, explică vicepreședintele liberal.

Puiu Diaconescu susține că nu l-a lăudat pe Ion Ișfan ci doar a comentat, într-o emisiune, că analiza la PSD Gorj în ceea ce-l privește pe șeful Inspectoratului Școlar ar trebui făcută doar din punct de vedere politic, nu și managerial. „Nu l-am apărat pe Ișfan, am spus un adevăr, este ușor să vii și să arunci cu lături în capul cuiva, fără să ai probe, documente. Am spus doar că organizația PSD greșește dacă încearcă să-l sancționeze pe linie profesională. Politic este normal să-și spele rufele în interior, statutar și nu ne băgăm noi în acel lucru. Nu văd cum l-am apărat eu pe Ișfan, dar nici nu pot vorbi prostii despre un om pe care nu-l cunosc”, a spus Diaconescu.

Diaconescu îi recomandă lui Pecingină să plece de tot din partid, dacă nu-i convin opiniile sale, exprimate în nume personal. „Înseamnă că nu-și vede lungul nasului, își depășește competențele!” declară liderul liberal despre colegul său.

„Nu mă poate obliga Pecingină și nimeni să nu-mi dau părerea personală despre un om. Nu am vorbit în numele partidului, am făcut niște afirmații în numele meu, Puiu Diaconescu. Lui Pecingină dacă nu-i convine, nu are decât să plece de tot din partid ! Dacă a făcut aceste afirmații nu-și vede lungul nasului, își depășește competența, nimeni nu poate să-mi ia dreptul să vorbesc despre cineva în nume personal”, a mai spus Diaconescu.

În replică, Gheorghe Pecingină zice că nu-ți poți exprima poziții personale atunci când ești comunicator al unei formațiuni politice. „Nu se pune problema de a pleca sau nu din partid, nici de a-mi plăcea sau nu pozițiile personale ale cuiva, dar atunci când ești pe lista de comunicatori, și a pățit-o Mihai Paraschiv, iar când vorbești, vorbești în numele partidului. De la cazul Mihai Paraschiv, cred că niciunul dintre noi care suntem pe lista de comunicatori, nu mai putem să ne permitem să emitem în spațiul public păreri personale. Ca să pot să-mi exprim punctul de vedere legat de managerul Ion Ișfan, nu am nimic cu persoana Ion Ișfan, mă voi retrage de pe lista de comunicatori”, a adăugat Pecingină.

Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, ar prefera să nu mai audă de certuri publice între liberali. Deputatul nu vrea să comenteze pe seama conflictului apărut între cei doi vicepreședinți ai săi. „Eu nu-mi discut colegii în public și nici ei nu ar trebui să facă asta. Că greșim, că facem lucruri bune, trebuie să le discutăm întâi la partid. Am făcut și o interpelare la ministru pentru că procedura aceasta de a chema angajați ai școlilor care săracii au rămas fără salariu după o lună de muncă după măsurile PSD-ALDE nu este corectă. Exemplu, femeile de la Roșia”, a spus Vâlceanu.

Distribuie articolul