Ișfan: Am cerut ITM să verifice contractele de muncă din școli

de LM 0

Ion Ișfan cere ITM Gorj să ia la puricat școlile din Gorj pe tema plății cu ora.

Inspectorul școlar general susține că Ministerul Educației i-a cerut, la începutul lunii, să nu fi plătită nicio oră pe care nu există contract de muncă.

”Se purtau, într-o vreme, adiționalele la contractele de muncă. Ministrul zice, însă, să nu mai facem plata cu ora ci să recompensăm cu timp liber. Le-am cerut asta directorilor de școli” a precizat Ișfan, la Interviurile Infinit FM.

Ișfan a mai spus că a discutat cu George Romanescu, șeful ITM Gorj, să prindă o tematică de control pe plata cu ora.

”Trag mereu un semnal de alarmă. Plătim contracte de muncă și alte sume iar, peste două luni, s-ar putea să nu ne ajungă banii” a comentat șeful educației gorjene.

Gabriel Răscol pare nemulțumit de noile dispoziții. Directorul Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu spune că nu pot fi făcute două contracte de muncă pe aceeași funcție- pe norma prevăzută de lege și pe plata cu ora- și vrea lămuriri suplimentare de la Inspectoratul Școlar.

La Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, însă, lucrurile sunt clare. Directiva de la Ministerul Educației a fost deja aplicată, directorul Daniel Antonie încheind contracte de muncă pentru plata cu ora.

Distribuie articolul