Iriza: „La Livezeni va apărea un baraj de n-a văzut Petroșaniul ! Cu lebede, pelicani, vidre și pești care se vor face monștri”

de LM 0


„La Livezeni va apărea un baraj de n-a văzut Petroșaniul! Cu lebede, pelicani, vidre și pești care se vor face monștri”, a dat asigurări, vineri, senatorul Scarlat Iriza, cel care se bate pentru continuarea lucrărilor la cele două hidrocentrale de pe Jiu.

O întâlnire pe această temă, fără presă însă, a avut loc, vineri, la Prefectura Gorj. Înaintea discuțiilor, Iriza a spus că se caută o soluție în ceea ce privește decizia Curții de Apel București de sistare a investiției pe motiv că este distrus Parcul Național Defileul Jiului. „Noi trebuie să găsim soluții vizavi de această hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, ca să continuăm investiția. Asta este de fapt ședința pe care o facem și vedem care este pasul următor. Această investiție a înghițit de la bugetul țării, de fapt de la bugetul Hidroelectrica, 162 de milioane de euro care mie mi se pare exagerat de mult. Au fost autorizații de mediu, de construcții și de la CJ Hunedoara și de la CJ Gorj. Eu am fost timp de 3 ani și 8 luni consilierul directorului general de la sucursala Târgu Jiu pe investiții deci cunosc această investiție ca pe buzunarele mele. Ca să știe și ONG-iștii ce spun, această investiție a început înainte de a se înființa Parcul Național Jiu. În mai 2001 se întâmpla”, a explicat Iriza.

Scarlat Iriza a ținut să-i liniștească pe ecologiștii care se tem că va fi distrus ecosistemul de pe Defileul Jiului. Conform senatorului ALDE nu va fi deloc rău pentru că la barajul de la Livezeni vor apărea „o mulțime de lebede, pelicani, vidre și pești”. „Această investiție este benefică de 10 ori și poate de o jumătate de oară nu este benefică. Sunt lucruri extraordinar de benefice, vă dau un exemplu. La Livezeni se va face un baraj cu o capacitate de 300.000 de metri cubi de apă, 20 de metri lățime, 6 metri adâncime și 2,5 kilometri lungime. Acolo va fi ceva ce n-a văzut Petroșaniul: lebede, pelicani, vidre, pești la grămadă, care în timp se vor face monștri”, a adăugat Iriza.

Distribuie articolul