Iovan: Ministrul Anton a confirmat, vine la Turceni

de LM 0


Ministrul Energiei, așteptat să participe, vineri, la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de la pornirea primului grup energetic de la Termocentrala Turceni.

Eugen Iovan spune că Anton Anton a confirmat prezența la eveniment.

Liderul sindical susține că ministrul are în plan să viziteze termocentrala și să verifice stocurile de cărbune pentru iarnă.

La semninar, sunt așteptați să participe, pe lângă autoritățile locale, județene, parlamentarii de Gorj, dar și secretarii de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan și Andrei Maioreanu.

Pe surse, a apărut o informație că, la Turceni, va sosi și europarlamentarul Maria Grapini. Eugen Iovan spune că va ridica ministrului Energiei problema certificatelor de CO2, al căror preț a explodat.

Sindicalistul nu crede, însă, că CE Oltenia va intra în insolvență, dacă, până la anul, nu va reuși să achiziționeze toate certificatele de carbon.

Scarlat Iriza anunță că are de gând, împreună cu Florin Cârciumaru și Mihai Weber, să facă demersuri la Ministerul Mediului pentru a ajuta CE Oltenia.

Cei trei parlamentari vor să fie alocați banii de investiții la CEO, având în vedere că societatea plătește sume importate pe certificatele de CO2.

Distribuie articolul