Iordănescu, la judecată

de LM 0

sport-1

Tehnicianul pandurilor: „De ce să mă suspende? Dacă o fac, să se aplice de la anul!”

 

Edi Iordănescu a fost eliminat în meciul cu Dinamo şi poate fi considerat drept recidivist pentru că în acest sezon a mai fost trimis în tribune de două ori. Ei bine, Edi Iordănescu va fi judecat de către Comisia de Competiţii şi Disciplină, riscând să primească cel puţin două etape de suspendare. „Nu au motive să mă suspende. Nu am înjurat, nu am părăsit spaţiul tehnic”, spune Edi Iordănescu.

Mai mult, antrenorul admite faptul că dacă va fi „condamnat” la două etape de suspendare, acestea să fie ispăşite la începutul stagiunii viitoare. Ceva normal, atâta timp cât şi Marius Şumudică a primit un astfel de verdict, aşa că dacă pentru unii se poate, să se poată pentru toată lumea!

 

Vrea să fie judecat ca Şumudică

Din păcate, Edi Iordănescu are şanse mari să fie din nou în tribună la meciurile echipei sale. Totuşi, tehnicianul vine cu o solicitare absolut normală. „Dacă voi fi suspendat, mi-aş dori să primesc şi eu acelaşi tratament cu al lui Şumudică. Să pot să-mi duc şi eu campionatul pe margine, pentru că altfel ar fi influenţată competiţia, iar din luna mai să-mi intre în vigoare suspendarea. În campionatul următor, la orice echipă voi fi, voi sta două etape. Chiar m-am bucurat că Şumi nu a fost suspendat, pentru că mi-e prieten. Ştiu că e mai impulsiv, e un antrenor care pune mult suflet în munca lui. Dar vreau şi eu acelaşi tratament. N-am înjurat, n-am făcut semne obscene, n-am arătat nu ştiu ce la public… Pentru ce să fiu trimis în tribune?”, se întreabă Edi Iordănescu.

 

Îşi reproşează două eliminări

Antrenorul pandurilor spune că din cele cinci eliminări, la două ştie că a exagerat şi merita să fie trimis în tribună. „La două chiar îmi reproșez. Am părăsit spațiul la Iași, dar aduceți-vă aminte ce s-a întâmplat acolo, ce circumstanțe am avut, cu penalty-ul ăla care s-a dat, doi metri în afara careului, la 0-0, în condițiile în care cu cinci minute înainte avusesem penalty clar și roșu, dar nu s-a dat nimic. Toată lumea a spus că a fost viciere de rezultat. Am mai fost o dată trimis în tribune, dar nu am comentat. Dacă scrie arbitrul în raport că eu l-am înjurat, însă eu nu l-am înjurat, cum demonstrez? Contează doar cuvântul dumnealor”, a mai punctat Edi Iordănescu.

 

Între 2 şi 6 etape

Potrivit regulamentului după care va fi judecat Edi Iordănescu, acesta ar putea primi o pedeapsă între 2 şi 6 etape. Există însă şi posibilitatea ca Edi Iordănescu să fie doar avertizat, ceea ce ar fi chiar indicat. Există însă şi posibilitatea, mică ce-i drept, ca Iordănescu să fie suspendat, iar pedeapsa să fie executată în sezonul viitor. Oricum s-a creat un precedent prin suspendarea suspendării lui Şumudică pentru două luni de zile…

 

Asta au scris arbitri în raport:

„În minutul 88, Radu Alexandru, oficial al echipei Pandurii Tg. Jiu, a fost eliminat din incinta terenului de joc pentru comportare necorespunzătoare în suprafaţa tehnică în mod repetat. A fost iniţial atenţionat pentru lovirea cu piciorul a băncii tehnice […] Ulterior, cu prilejul marcării golului egalizator de către echipa Pandurii Tg. Jiu, acelaşi Radu Alexandru s-a bucurat într-o manieră provocatoare faţă de publicul spectator din spatele băncii tehnice. Decizia eliminării lui Radu Alexandru a fost însoţită de aplauzele ironice ale antrenorului principal al echipei Pandurii, Iordănescu Edward. Iordănescu Edward a afirmat, în timp ce aplauda către arbitru şi arbitrul de rezervă, «Bravo, v-aţi făcut datoria!» şi «Asta aţi urmărit». Arbitrul a decis că şi Iordănescu Edward să părăsească incinta terenului de joc pentru conduita descrisă mai sus, respectiv gestul batjocoritor la adresa brigăzii”.

C. BRUJAN

Distribuie articolul