Ionel Ilie, hotărât să conducă CEO

de LM 0

ionel-ilie

Ionel Ilie, directorul Diviziei Energetice, din cadrul CE Oltenia, a declarat că va spune „DA” ofertei de a conduce interimar compania, în locul lui Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare. Ionel Ilie a fost nominalizat Consiliului de Supraveghere să ocupe fotoliul de manager interimar. Membrii Consiliului de Supraveghere s-au întrunit joi pentru a analiza numirea lui Ionel Ilie, pe postul de manager interimar al companiei, după ce Laurenţiu Ciobotărică a primit interdicţie din partea instanţei, să mai ocupe funcţia. Ilie a declarat pentru „Gorj Exclusiv” că va accepta propunerea, dar că până joi după-masă nu primise un document de numire, acesta trebuind să fie înregistrat şi la un notariat. Aceasta este procedura în astfel de cazuri şi din acest motiv cel desemnat nu îşi intră imediat în atribuţii.

 

Lăudat de politicieni şi sindicate

Ionel Ilie este lăudat de reprezentanţii sindicatelor. Dumitru Pîrvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, susţine că Ionel Ilie este un specialist în domeniul energetic: „Este un specialist în energie. Avem aşteptări de la tot Directoratul. A mai condus unul singur bezmetic şi vedeţi unde am ajuns. Trebuie speculată piaţa. Acum sunt făcute contracte de 6 terrawaţi oră până la finalul anului. Asta este producţia pe jumătate de an. Nu ştiu pe ce preţuri s-au făcut contractele, dar cred că se va redresa compania. Nu depindem numai de cei din Directorat, ci şi de ceilalţi specialişti care sunt la CEO”, a declarat Pîrvulescu.

La rândul său, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că îl va susţine pe Ionel Ilie şi îi urează succes. Şi Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, are o părere bună despre Ilie, despre care spune că „a luptat pentru salvarea CEO” şi că este o soluţie bună pentru şefia companiei, fiind un profesionist. Dian Popescu îl sfătuieşte pe Ilie să asigure pacea socială la CEO, între sindicate şi administraţie. Liberalul Dan Vîlceanu nu vrea ca politicienii să îşi dea cu părerea despre noul manager al CEO, dar îşi doreşte ca Ionel Ilie să menţină compania pe un trend ascendent.

 

Ciobotărică rămâne şef cu banii

De precizat că Laurenţiu Ciobotărică, fostul manager interimar al Complexului Energetic Oltenia, este urmărit penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce l-ar fi plătit pe Aurel Medinţu, fostul şef al Diviziei Energetice, cu 128.000 de lei, pentru a părăsi CEO. Instanţa i-a interzis lui Ciobotărică, actual director al Diviziei Financiare, să ocupe funcţia în care s-a aflat când a săvârşit fapta de abuz în serviciu, considerându-se că noul său statut este incompatibil cu poziţia pe care o ocupa.

De asemenea, Ciobotărică este membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia şi participă la activităţile executive şi la deciziile de zi cu zi ale companiei. În aceeaşi situaţie se află şi Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere, care se află sub control judiciar, dar care, de asemenea, participă la Directorat, în calitate de membru. Aşadar, doi dintre membrii Directoratului sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, dar îşi continuă activitatea de conducere la Complexul Energetic Oltenia.

 

Atenţi să nu se „scape” în şedinţele de Directorat

Este de amintit şi faptul că, deşi vor lucra în continuare împreună în conducerea Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie şi Laurenţiu Ciobotărică nu au voie să comunice pe tema dosarului în care sunt anchetaţi penal. Este vorba de dosarul „Bani pentru Medinţu”, aşa cum a fost denumit: „Dispune ca inculpatul Antonie Daniel pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: (…) să nu comunice cu inculpaţii Jianu Dorina, Ciobotărică Ion Laurenţiu şi martorii Radu Cristian Eugen, Medinţu Aurel, Petroniu Ion, Slăvulete Ioana Delia, Boca Vasile, Olaru Sorin aspecte ce ţin de prezenta cauză, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect”, potrivit Curţii de Apel din Craiova.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul