Ion Călinoiu – out din PSD, dar favorit să ocupe o funcţie bănoasă în Ministerul Agriculturii

de LM 0

Fostul preşedinte executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, este ieşit din joc la nivel politic, dar nu şi la nivel administrativ. Ion Călinoiu nu mai este, oficial, membru al PSD Gorj, însă este în cărţi pentru un post de conducere chiar în administraţia centrală. Senatorul Florin Cârciumaru a insistat în ultimele săptămâni pentru ca fostul său coleg de partid să prindă un post bine plătit la nivel central.

 

Şef în Ministerul Agriculturii?

Ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj este favorit să prindă o funcţie de conducere bine remunerată în Ministerul Agriculturii. Florin Cârciumaru ar avea girul lui Liviu Dragnea pentru a face lobby pentru Ion Călinoiu, deşi acesta din urmă a candidat împotriva social-democraţilor gorjeni, la ultimele alegeri parlamentare.

Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru par să fi rămas în relaţii apropiate, în ciuda ultimelor luni tensionate. De asemenea, Florin Cârciumaru se pare că se simte dator vândut la Ion Călinoiu, dacă a ales să îşi pună cunoştinţele la bătaie pentru a-i găsi un loc de muncă bine plătit fostului său coleg de la Organizaţia Judeţeană Gorj a PSD. Mai mult decât atât, este cunoscut şi faptul că Liviu Dragnea, liderul PSD, este un adversar al susţinerii fostului şef al CJ Gorj de către social-democraţi, având în vedere că în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Călinoiu a întors spatele partidului.

 

Îşi ajută prietenul la greu

Cu toate acestea, Florin Cârciumaru profită de faptul că şeful său de partid este prea ocupat cu guvernarea şi războiul cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a-şi promova prietenul de la Târgu Jiu. Rămâne de văzut cât de repede se va integra Ion Călinoiu într-o instituţie specializată, chiar dacă este specializat în domeniul agriculturii, însă nu a mai profesat de ani de zile.

Ion Călinoiu a jucat contra PSD în campania electorală, dar a rămas consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu. Acesta este momentan în concediu şi pare că va lipsi la posibila despărţire de Ion Călinoiu. Rămâne de văzut dacă numirea la Ministerul Agriculturii, pe un post de director, se va confirma sau nu oficial.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul