Iohannis NU a promulgat legea lui Șarapatin

de LM 0

Președintele Klaus Iohannis NU a promulgat legea deputatului PSD, Elvira Șarapatin, care ar fi permis reluarea lucrărilor la hidrocentralele din Defileul Jiului.

Actul normativ a fost aprobat, luna trecută, în parlament și trimis la Cotroceni. Activiștii de mediu i-au cerut însă șefului statului să nu promulge legea prin care inclusiv șantierele hidrotehnice erau declarate obiective de interes național major și ar fi fost ușurată exproprierea pentru cauze de utilitate publică. În acest fel, hidrocentralele din Defileul Jiului ar fi putut fi finalizate, în condițiile în care lucrările sunt realizate în proporție de peste 90%.

Până acum, statul a cheltuit, prin Hidroelectrica, peste 150 de milioane de euro, lucrările fiind întrerupte prin decizii ale instanțelor de judecată, la solicitarea activiștilor de mediu.

Klaus Iohannis i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de șef al Senatului, o cerere de reexaminare a legii inițiate de deputatul de Gorj, Elvira Șarapatin. Într-un amplu comunicat de presă, președintele le cere parlamentarilor să reexamineze legea astfel încât să fie respectată legislația internațională la care România a aderat și care vizează protecția mediului.

Distribuie articolul