Iohannis, favorit clar la alegerile prezidențiale în urma ultimului sondaj de opinie. „Dăncilă ar trebui să se retragă!”

de LM 0


Analiștii comentează rezultatele surprinzătoare ale sondajului de opinie făcut public, marți, de IMAS. Conform studiului, Klaus Iohannis domină categoric intențiile de vot ale românilor, Călin Popescu Tăriceanu, cel de-al doilea clasat, fiind la aproape 30 de procente distanță de actualul șef al statului. Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale, nu are nici 8 procente. La partide, intenţia de vot este următoarea: PNL – 25,5%, USR – 21,4%, PSD – 19,4%, Pro România – 9%, ALDE – 7,3%, PLUS – 6%.

Ultimul sondaj realizat de IMAS, privind intenția de vot a românilor la prezidențiale, îl dă pe Klaus Iohannis favorit în cursa pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni, cu 41,7%. Călin Popescu Tăriceanu se poziţionează pe locul doi, cu 13,8%, iar Victor Ponta pe locul trei cu 12,9%. Dan Barna și Viorica Dăncilă au sub 10 procente.

Pantelimon Manta nu consideră sondajul relevant, întrucât nu ia în calcul turul doi al prezidențialelor. Deși Ponta este pe locul 3 în sondaj, umăr la umăr cu Tăriceanu, Manta nu crede că liderul Pro România va intra în cursa pentru Cotroceni.

Dan Ilie Morega consideră că IMAS este părtinitor cu Iohannis, cotându-l atât de sus în preferințele românilor. Crede că studiul a fost făcut pentru a-i induce în eroare pe români. Morega crede că „Dăncilă ar trebui să se retragă de urgență!”

Distribuie articolul