Investiții la Turburea

de LM 0

R: Ce investiții aveți în derulare în acest moment în comuna Turburea şi ce vă propuneţi în perioada următoare la nivel de investiţii?

Ion Bârcă: În acest moment una dintre principalale investiții este cea de extindere a rețelei de canalizare pe o distanță de 14 km și sper ca până la jumătatea lunii octombrie să fie funcționabilă. Mai avem aprobată investiția pentru încă 14 km de rețea de canalizare în satul Poaiana. Am dus toate avizele și suntem pe punctul de a semna contractul în cel mai scurt timp. Avem în vedere și dotarea unei stații de clorinare în satul Turburea la un puț de apă. Se lucrează și la un tronson de drum secundar, paralel cu DJ 661, pe o distanță de 4 km și cu această lucrare terminăm de asfaltat cam toate drumurile de pe raza comunei.

Cu ajutorul proiectelor pe care le-am făcut și le-am depus la Ministerul Dezvoltării, am primit contractele pe două din investiții. Prima investiție se referă la reabilitarea totală a școlii de la Poiana, iar cea de a doua investiție se referă la dotarea centrului de permanență medical cu aparatură și mobilier nou. Acest centru medical poate deservi, pe lângă comuna Turburea, și alte comune și sate învecinate. La ora actuală centrul funcționează, dar dotările au fost făcute după puterile primăriei, dar acum am primit acești bani și-l vom dota cu aparatură.

Mai avem în plan o grădiniță, pe care o realizăm pe fonduri europene. Proiectul este ca și aprobat.

Am reușit să realizez o investiție și la acea cantină, a comunei Turburea, luată de la Petrom. Am mărit cantina, am făcut amenajări. Are peste 400 de locuri și poate găzdui diferite evenimete. S-a stabilit în Consiliul Local  o taxă de 1500 de lei pentru închiriere. Eu zic că este o sumă rezonabilă. Acolo pot lua masa caldă și elevii. Dar pentru asta trebuie să avem o societate,  pe care să angajăm ospătari, bucătari și personal care să se ocupe de acest lucru. Lucrăm la înființarea acestei societăți. În luna octombrie sper să finalizăm și această problemă.

Tot pe fonduri europene vom realiza și o groapă de gunoi. Am făcut punctajul și sunt sigur că vom obține finanțarea. Sunt mulți crescători de animale în comuna Turburea și depozitează fiecare gunoiul de grajd pe unde poate, pe locurile de muncă, ceea ce nu este foarte bine. Eu zic că vin în sprijinul cetățeanului cu acest lucru. Vom încerca să luăm gunoiul de grajd de la oameni. Fiind îngrășământ natural îl putem revinde.

Distribuie articolul