Investiție de 2 milioane de euro la Autogara Târgu Jiu

de LM 0

Modernizarea Autogării Târgu Jiu și construirea unui supermarket au intrat în linie dreaptă. Jumătate din suprafața autogării, de 7500 de metri pătrați, a fost cumpărată de societatea REWE Group România, care va construi un magazin „Penny Market“. „Locul din spate, parcarea, va fi noua autogară. Va fi un întreg ansamblu. O clădire pe mijloc cu peroane. Va fi o autogară modernă. Clădirea actuală va fi demolată. Tot spațiul va fi modernizat“, a spus Marian Crăc, proprietarul firmei Expres Transport, care deține Autogara Târgu Jiu.

 

Autogară modernă

Marian Crăc spune că are banii pregătiți pentru construirea unei autogări moderne: „Am banii pregătiți. Partea mea de investiție înseamnă în jur de 300.000 de euro. Cred că toată investiția va fi de două milioane de euro. Au plătit prima tranșă din bani, după care tranșa a doua, după ce îți ia PUZ-ul, iar tranșa a treia după se desființează clădirea“.

„A fost emis avizul de oportunitate“

Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, spune că documentația se va aproba de Consiliul Local: „S-a obținut certificatul de urbanism în primăvara anului trecut în care se prevede întocmirea și avizarea PUZ pentru construirea unui magazin «Penny Market», acces auto și pietonal, sistematizare pe verticală, trotuare, reclame, stâlpi publicitari, împrejmuire, branșamente, racorduri tehnico-edilitare. A fost emis avizul de oportunitate. Toată documentația trebuie aprobată în Consiliul Local, după care se va întocmi proiectul pentru obținerea autorizației de construire“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul