Inspecţie pe Defileul Jiului. Ce i s-a cerut constructorului

de LM 0

defielu

O echipă de specialişti din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România s-a deplasat pe şantierul de pe Defileul Jiului, pentru a analiza la faţa locului starea lucrărilor de modernizare a drumului naţional ce face legătura între oraşele Târgu-Jiu şi Petroşani.

 

„Să se accelereze ritmul”

Drumarii sunt presaţi de CNADNR să grăbească lucrările. „S-a impus categoric să se accelereze ritmul pentru că vine iarna, iar în defileu iarna vine mult mai repede. Sigur, din punct de vedere al calităţii nu sunt probleme, până la acest moment, dar se lucrează destul de greu în pasul Vulcanului, limita cu judeţul Hunedoara. Acolo este un pasaj de cale ferată unde se coboară un metru şi jumătate nivelul drumului; este nevoie să se consolideze calea ferată. Cu excepţia podurilor, constructorul a spus că în această toamnă terminăm, însă depinde şi de vreme. Sunt toate premisele să avem asfaltul nou până la Petroşani, ca în anul viitor să rămânem să lucrăm la cele 2-3 poduri mari”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.

Proiectul este finanţat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi are o valoare de 150 de milioane de lei.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul