Înmormântare de 30.000 de euro pentru Ionela Prodan. Fetele artistei au plâns continuu

de LM 0


Familia, prietenii şi admiratorii şi-au luat adio şi au condus-o pe ultimul drum pe cea care a fost emblema muzicii populare olteneşti, Ionela Prodan. Un sobor de opt preoţi şi corul psaltic Tronos au oficiat ceremonia de înmormântare. Zeci de coroane de flori pentru solistă şi peste o mie de oameni s-au adunat la Cimitirul Bellu.

Joi, a fost cea mai grea zi pentru Anamaria Prodan! S-a adunat cu greu şi a avut norocul să aibă pe lângă ea apropiaţi care să o ajute cu pregătirile, altfel Anamaria ar fi cedat. La ora 10.00, curtea Cimitirului Bellu era înţesată de oameni, probabil peste o mie de persoane au fost prezente pentru a o conduce pe artista preferată pe ultimul drum.

O oră mai târziu, un sobor de opt preoţi şi corul psaltic Tronos condus de arhidiaconul Mihai Bucă au început slujba funerară, la care au luat parte familia, rudele şi apropiaţii artistei. Fiicele Anamaria şi Anca, ginerele Laurenţiu Reghecampf, cei doi fraţi ai Ionelei, Titu şi Iulian, cumnata sa şi vedete din toate domeniile.

Din domeniul muzical au fost prezenţi Gheorghe Turda şi Marioara Man, care au şi interpretat câte un cântec de jale, dar şi Elena Merişoreanu, Cornelia Catanga sau Valeria Arnăutu.

Din fotbal au fost prezenţi Ilie Năstase, Marius Alexe, Meme Stroica, Tea Sponte în frunte cu Gigi Becali, care a fost întâmpinat de puhoiul de oameni precum un star american.

Oamenii au început să-l aplaude, să-i scandeze numele şi să-l atingă, astfel că latifundiarul din Pipera a avut nevoie să fie păzit de bodyguarzi. Iar din mediul politic, acolo unde Ionela Prodan a activat o perioadă de timp, au fost prezenţi Codrin Ştefănescu, Ecaterina Andronescu dar şi Prinţesa Lia.

Slujba s-a încheiat în jurul orei 14.00, iar Anamaria şi Anca s-au aşezat în faţa sicriului să-şi sărute mama pentru ultima oară.

A fost un moment extrem de emoţionant, căci fetele nu s-au oprit din plâns pe tot timpul ceremoniei. Sprijinindu-se una de cealaltă, fiicele regretatei soliste au pornit în urma sicriului, până pe Aleea Artiştilor, acolo unde se află mormântul familiei şi unde este îngropat primul soţ al acesteia, Traian Tănase, decedat în 1992 după un atac cerebral.

Un drum greu, presărat cu lacrimi şi oftat, multe condoleanţe din partea colegilor de breaslă ai Ionelei.

„Ionela Prodan mi-a fost colegă de promoţie şi de studenţie. Am fost prieten bun şi cu regretatul ei soţ. Am cântat ultimul cântec cu lacrimi în ochi şi în suflet. Merită să-i închinăm o rugăciune. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace. Să-i fie ţărâna uşoară”, a spus emoţionat Gheorghe Turda.

Tristul eveniment s-a încheiat cu o pomană organizată la Premier Palace şi unde au fost prezente în jur de 200 de persoane. Meniul a fost unul bogat şi scump, din care n-a lipsit somonul cu sos de lămâie. În total, Anamaria Prodan a scos din buzunar fabuloasa sumă de 30.000 €. (click.ro)

Distribuie articolul