Îngrijorare în CEO, se ajunge la șomaj tehnic ? „2018 va fi un an hotărâtor pentru soarta CEO”

de LM 0


Îngrijorare în Complexul Energetic Oltenia din cauza prețului mare al certificatelor de CO2.

Și energia livrată a fost foarte puțină, în perioada Paștelui. Numai 12% acoperă cărbunele din ponderea la nivel național, peste 60% fiind asigurată de hidro și nuclear.

Eugen Iovan le cere parlamentarilor gorjeni să facă demersuri pentru ca statul român să subvenționeze o parte din valoarea certificatelor de CO2. Liderul sindical de la Turceni zice că, deocamdată, nu s-a pus problema șomajului tehnic în cadrul companiei.

Și sindicalistul de la Rovinari, Manu Tomescu, este îngrijorat de consecințele pe care le poate avea explozia prețului certificatelor de CO2. Își pune speranța în politicienii care conduc țara că, anul acesta, vor realiza mixul energetic național.

Tomescu este de părere că 2018 va fi un an hotărâtor pentru soarta Complexului Energetic Oltenia. Acuză că „birurile” puse pe energia pe cărbune discriminează compania de la Târgu Jiu în fața altor producători.

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, bun cunoscător al problemelor din minerit și energie, spune că în acest an se vor vedea cu adevărat competențele managerului Sorin Boza. 2017 a fost unul favorabil CEO și pentru că a fost secetă.

Distribuie articolul