Informare meteo de ploi, vijelii şi grindină: vor fi FURTUNI până sâmbătă seara

de LM 0

ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică valabilă pentru intervalul 14 iunie, ora 21.00 – 16 iunie, ora 21.00. Informarea meteorologică este valabilă pentru întreaga ţară. Va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp.

Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru județele Mehedinți și Gorj pentru dimineata zilei de 15 iunie. În județele Mehedinți și Gorj se vor semnala frecvente descărcări electrice, însoțite de averse ce vor depăși 20-25 l/mp. De asemenea, vor fi prezente și grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

 

Distribuie articolul