IMPRESII despre Anton Anton. Davițoiu: „După figură, pare un ȘMECHERAȘ”

de LM 0


Noul ministru al Energiei, Anton Anton, nu i-a produs o impresie prea bună deputatului Dan Vâlceanu.

Mai ales că, după validarea în comisiile speciale din parlament, ”profesorul de fluide” a declarat: ”Eu cred că Energia este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Nu avem energie, nu se aprinde becul. Nu avem energie, nu funcţionează telefoanele”.

Liderul PNL Gorj zice că declarația i s-a părut a fi a unui elev. „În ceea ce ar însemna gestionarea problemelor de la Ministerul Energiei, nu are de unde să știe problemele din sistemul energetic. Ministerul Energiei are în portofoliu companii cu probleme, cum este cu huila, CEO nu mai are probleme financiare, dar a avut în trecut. Cu sindicate, cu lipsa unei strategii energetice…Rămâne în mintea tuturor ce a spus „fără energie, nu mai merge nimic”. E un fel de declarație a unui copil de clasa a 12-a sau mai mic. Asta e o glumă bună, sunteți probabil ironic acum (n.r. vizavi de faptul că Anton ar avea de învățat de la secretarul de stat Andrei Maioreanu). Sunt specialiști în domeniul ăsta, și la noi în județ, din păcate nu au avut loc pentru că nu au făcut politica PSD până acum”, a spus Vâlceanu.

Lui Nicolae Davițoiu, Anton Anton i s-a părut ”un șmecheraș”. Liderul PMP Gorj nu crede că noul ministru va fi preocupat de strategia energetică a țării. „E greu să-ți dai seama în 2-3 zile ce planuri are cu producătorii de energie electrică. Și un preșcolar știe că apeși pe un întrerupător ca să aprinzi becul și fără energie nu se aprinde. Să vedem care este strategia pentru că a ne spune că o mașină merge cu combustibil și becul merge pe energie electrică, asta o știam de cel puțin 100 de ani. Cred că era mult mai indicat pentru Ministerul Economiei sau al Transporturilor decât pentru cel al Energiei, dacă a studiat fluidele. Lăsând gluma la o parte, parte un șmecheraș din ăsta care mi-e greu să cred că se va ocupa de strategia energetică a României”, a spus Davițoiu.

Liderii sindicali nu știu, deocamdată, ce să creadă despre persoana trimisă de ALDE să decidă destinele în minerit și energie.

„Să sperăm că va fi un ministru bun și își va îndrepta privirea spre CE Oltenia. Prima problemă pe care o vom aborda va fi creșterea salarială”, spune Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni.

Distribuie articolul