Ilie Petrescu a dat startul campaniei. A împărţit o găină, un cocoş şi o raţă alegătorilor

de LM 0

petrescu-cocos

Ilie Petrescu, candidatul PSRo la Primăria Motru, a organizat concursuri de table, rummy şi şah pentru pensionarii din localitate şi i-a premiat cu orătănii. Candidatul la fotoliul de primar este acuzat că a furat startul în campania electorală şi a împărţit orătăniile respective celor care ar putea participa la scrutin, în calitate de alegători.

 

„Premii din gospodăria mea”

„Am dat trei premii din gospodăria mea de la Floreşti. Premiul I un cocoş, şi am zis tot timpul să cânte cocoşul la Motru, premiul II am dat o raţă, Motrul să înoate pe timpuri grele, şi locul III am dat o găină, am zis să cotcodăcească găina la Motru, să ouă, să prindă rădăcini oraşul Motru. Din respect pentru pensionari, pentru oamenii care au construit acest oraş şi care m-au trimis de două ori în Parlamentul României. Le-am mai dat un cuţit, am zis că orice cuţit taie bine, şi alte premii simbol pentru acest oraş”, a declarat Ilie Petrescu.

 

 „Câte două rânduri de bere, plăteşte senatorul”

Aurel Slapciu, candidatul PMP la Primăria Motru, îl acuză pe Ilie Petrescu de faptul că a încălcat legea şi a furat startul în campania electorală. „Ilie Petrescu ar trebui să-şi vadă de treaba lui. El şi camarila lui au făcut mult rău oraşului. El are o ţintă clară: să ia 2-3 consilieri şi să facă jocurile în Consiliul Local. A început deja campania. Nimeni nu sesizează cu aceste încălcări ale legii. A dat şi nişte premii oamenilor. E învăţat Ilie Petrescu să intre în cârciumă să spună „câte două rânduri de bere, plăteşte senatorul”. Dacă Petrescu iasă primar, îmi iau catrafusele şi plec din oraş”.

Despre „frustrările” lui Slapciu, Petrescu spune că Motru nu are nevoie de „elemente de ţaţă” şi nu vrea să comenteze declaraţiile făcute de adversarul său politic.

Ilie Petrescu a fost senator de Gorj de două ori şi este încă şef la UEF Motru, unitate aflată în pragul falimentului. Dacă IPJ Gorj se va sesiza în acest caz, este posibil ca o parte din produsele fundamentale pentru probarea faptelor să fi fost deja consumate de alegători.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul