Iaz de pește sau afaceri cu pietriș ? Lușu de la Novaci, pus la zid de primarul din Polovragi

de LM 0


Un afacerist și-a pus în cap autoritățile din Polovragi după ce s-a decis să amenajeze un iaz piscicol chiar la intrarea în localitate. Primarul bănuiește, însă, că scopul real este exploatarea pietrișului din zonă.

Ilie Vlăduți, cunoscut drept Lușu de la Novaci, a obținut, pe vremea fostului edil Ștefan Făsuescu, autorizațiile necesare amenajării iazului. O groapă uriașă a fost săpată în apropierea drumului național. Afaceristul a intrat în vizorul autorităților care au constatat că suprafața săpată e mai mare cu 1400 de metri patrați decât cea autorizată.

Primarul Gheorghe Epure este nemulțumit de apariția gropii la intrarea în comună mai ales că vrea să obțină pentru Polovragi statut de stațiune turistică de interes local.

Afaceristul Ilie Vlăduți a negat, însă, c-ar fi săpat groapa pentru a exploata pietrișul și s-a plâns că este hărțuit de autorități.

Garda de Mediu, Primăria Novaci și Poliția Gorj l-au amendat pe afaceristul cu iazul de la Polovragi.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Ion Lăzăr, un șofer de-ai lui Vlăduți a fost amendat după ce a fost prins transportând, ilegal, piatră.

Distribuie articolul