Guvernanții promit, din nou, MIXUL ENERGETIC

de LM 0


Guvernanții promit, din nou, MIXUL ENERGETIC. Secretarul de stat Doru Vișan dă asigurări că nu are legătură cu campaniile electorale care se apropie, ci cu nevoile sistemului energetic național, care s-au văzut în această iarnă. La un simpozion al Ziarului Financiar, Vișan a vorbit despre înființarea unei noi companii cu hidro și cărbune și răscumpărarea de către stat a acțiunilor Fondului Proprietatea de la Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia.

În prag de alegeri europarlamentare, PSD flutură din nou promisiunea mixului energetic.

„Cea mai buna combinație, în opinia mea, este cărbune cu hidro, să se realizeze o companie nouă. Statul să răscumpere acțiunile de la Fondul Proprietatea. Această variantă este la minister în analiză, urmează să se dezbată”, a declarat Doru Vișan, la un simpozion al Ziarului Financiar.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei zice că mixul poate fi o soluție la creșterea prețului certificatelor de carbon.

Fondul Proprietatea deține 20% din acțiunile Hidroelectrica și 23% dintre cele al Complexului Energetic Oltenia. Doru Vișan a vorbit despre o posibilă răscumpărarea a lor de către stat. Secretarul de stat din Ministerul Energiei dă asigurări că nu vehiculează ideea mixului energetic din considerente electorale.

Deputatul liberal Dan Vâlceanu le oferă social-democraților varianta cea mai rapidă de realizare a mixului energetic: scoaterea de la sertar a Legii Holdingului, aflată acum la Comisia de Industrii, condusă de Iulian Iancu.

Distribuie articolul