Grigorescu visează la depolitizarea domeniului energetic

de LM 0

grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, anunţă că domeniul energetic trebuie depolitizat din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Grigorescu îi transmite avocatului Remus Borza să aleagă politica, dacă s-a înscris în ALDE şi să nu mai facă afaceri cu statul. Ministrul se referă la intenţia avocatului Borza de a se ocupa de insolvenţa Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica. Replica lui Borza nu a întârziat să apară: „Sunt peste 1,5 milioane de cetățeni români membri ai unui partid politic. Ar fi absurd să le ceri fie să renunțe la politică (un alt drept fundamental câștigat la Revoluție), fie să le refuzi dreptul de a munci la sau pentru o companie sau instituție a statului”.

 

Ce-i cere lui Borza

Domeniul energetic trebuie depolitizat. Este vizibil unde am ajuns din cauza jocurilor politice şi a intereselor conexe. Separarea apelor e necesară cu atât mai mult cu cât se trăieşte de cele mai multe ori din zvonistica bine ţintită. Ultimul caz e situaţia incertă din punct de vedere financiar de la Hidroserv. O posibilă insolvenţă, dacă s-ar pune problema, trebuie gestionată exclusiv pe principii economice de conducerea companiei. Zvonurile cum că cel care va administra posibilă insolvenţă este Remus Borza nu fac decât să afecteze compania şi procesul economic dificil prin care trece această. Sunt convins că d-nul Remus Borza, care a ales o carieră politică, înţelege că e mai sănătos şi mai cinstit ca atunci când te implici politic să eviţi să faci afaceri cu statul. În ceea ce priveşte Hidroserv, aş vrea ca singurele interese care îi vor dicta alegerile să fie propriile interese, împreună cu cele ale acţionarului Hidroelectrica”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

 

„Ministrul Energiei să mai rărească postările pe Facebook”

Remus Borza a declarat că în ALDE s-a înscris acum cinci zile persoana fizică Remus Borza și nu administratorul judiciar Euro Insol. Avocatul aminteşte succesele sale în administrarea companiilor de stat în insolvenţă, în special Hidroelectica, la care a fost administrator judiciar în perioada 2012-2016. „Ar fi bine că domnul Victor Grigorescu ca înalt demnitar al Statului Român să mai rărească din postările zilnice pe Facebook (mijlocul de comunicare predilect al domnișoarelor singure), să fie mai puțin ipocrit, demagog, populist și pseudojustiţiar. În schimb, îl îndemn să muncească mai mult și mai bine, să-și susțină oamenii din minister și din managementul companiilor din subordine, să fie mai pragmatic, vizionar și asumat, să impună măsuri de eficientizare a activității companiilor din portofoliul Ministerului Energiei care pe mandatul domniei sale au intrat pe pierdere. Mai puțin Hidroelectrica, care a fost pe mandatul lui Borza”, se încheie comunicatul.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul