Grigorescu nu spune de ce ia bani de la CEO

de LM 0

victor-grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, le dă replică liberalilor gorjeni care-i cer demisia, fără a preciza însă de ce încasează lunar bani de la CE Oltenia. „Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară și sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obișnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept, acțiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, așa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e însă o constantă în aceste afaceri e faptul că statul pierde mereu și cei care plătesc sunt angajații obișnuiți”, susţine ministrul pe Facebook.

Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situație financiară grea. Sigur că în calitate de afaceriști onești care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania și angajații ei. Grija aceasta îi macină doar când îmbracă haina de politician.

Ipocrizia îngrijorărilor politice din Gorj îmi amintește, ca într-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum câțiva ani prin care ni se cerea să ne „întărim” statul. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum și primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectați la țeava de bani.

Sunt conștient că timpul nu lucrează în favoarea noastră și că ireversibilul nu poate fi construit în câteva luni. Dar cei care plâng acum de grija angajaților de la CEO (ca și în alte companii din energie) sunt cam toți responsabili de situația în care ne aflăm.

În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile și nu e ca și când nu ar fi știut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale și vor apărea și mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, așa cum se dau declarațiile ipocrite.
Iar în ceea ce îl privește pe liderul PNL care s-a trezit acum îngrijorat de situația de la CEO, aș dori să îi transmit că pentru a ține lecții ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipsește cu desăvârșire. Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acționar au reușit să aibă contracte de milioane cu CEO. 

Angajaților de la CEO aș vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simțiți, să vă așezați la o masă și să faceți liste cu oamenii care v-au mințit ani de zile și care v-au furat fără rușine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în mașinile scumpe ale acestor politicieni și ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educația copiilor dumneavoastră sunt în vile și piscinile potentaților din Gorj. Viitorul dumneavoastră vă e furat de acești oameni”.

Distribuie articolul