Grigoraş, antrenor de …pitici

de LM 0

sport-1

  • Antrenorul are la antrenamente mai mulţi tineri decât jucători cu experienţă

 

O fi Petre Grigoraş vestit pentru că a promovat tineri în Liga 1, însă ceea ce i se întâmplă acum la Pandurii este mai mult decât şi-ar fi putut închipui tehnicianul în urmă cu trei luni. În acest moment vorbim de un lot al pandurilor format în proporţie de peste 60% din jucători tineri, Grig neavând un prim 11 cu fotbalişti experimentaţi. La meciul cu Timişoara, banca de rezervă va fi garnisită doar cu fotbalişti de la Liga a 3-a, jucători care nici la nivelul eşalonului inferior nu se descurcau prea bine.

 

Pandurii 2 la Liga 1

Negrilă şi Opriţa sunt rezervele lui Stanca pentru că David Lazar se numără printre cei care nu acceptă reducerea contractului, aşa că portarul face parte din grupul celor care se antrenează separat. Linia de apărare a pandurilor este vraişte, fiind un singur fundaş central la dispoziţie în acest moment, Nikola Vasiljevic. Nici fundaş stânga nu există în lotul lui Grig, după ce Grecu a trecut în grupul celor care protestează, aşa că acolo Grigoraş trebuie să aleagă dintre puştii de la echipa a doua.

Aşadar, gorjenii nu au emoţii cu prezenţa a cel puţin unui jucător sub 21 de ani în teren, pentru că vor fi mult mai mulţi. Doi, chiar trei jucători sub 21 de ani vor evolua în meciul cu Poli Timişoara, ceea ce înseamnă mult. Un fundaş stânga, dar şi în linia mediană apariţia a doi tineri, Pîrcălabu şi Hlistei, par singurele variante viabile atâta timp cât ambii au mai prins minute şi au evoluat în acest sezon.

Pe banca de rezervă a pandurilor în meciul cu ACS Poli Timişoara vor lua loc jucători tineri care nu au mai prins vreun meci de Liga 1 până acum, fiind „boboci”. Oricum, Grig va avea un şoc când se va uita pe banca de rezervă la meciul cu Poli, pentru că acolo îi va vedea pe: Pirtea, David, Tudoran, Cioiu, Gruia sau Brînzan. Nici măcar unul dintre aceştia nu a jucat până acum în Liga 1, toţi provenind de la echipa a doua.

 

N-au fost zmei la Liga a 3-a!

Pentru tinerii care au ajuns în lotul echipei mari, această promovarea forţată este de bun augur. Cu siguranţă este un pas mare în faţă pentru cei tineri care s-au trezit efectiv în vâltoarea Ligii 1, saltul de la Liga a 3-a la Liga 1 fiind unul enorm. Însă, pentru echipă nu este chiar benefic acest salt, şi asta pentru că echipa de fotbal Pandurii se află în plin sezon, iar meciurile care urmează chiar sunt decisive pentru viitorul din punct de vedere sportiv al echipei.

În plus, aceşti tineri promovaţi forţat la Liga 1  nu au rupt gura târgului nici la Liga a 3-a, rezultatele fiind contradictorii. Mai mult, diferenţa între Liga 1 şi Liga a 3-a este imensă, aşa că…

 

La muncă şi cu răzvrătiţii

Lazar, Unguruşan, Grecu, Buijs, Vali Munteanu sau Herea se antrenează zilnic sub comanda lui Petre Grigoraş. Antrenorul principal, alături de staff-ul său s-au ocupat de şedinţa de pregătire a jucătorilor răzvrătiţi, cei care au refuzat reducerea salarială. „Eu trebuie să pregătesc jocul de vineri și e clar că trebuie să mă bazez pe jucătorii care sunt montați, care se mai gândesc încă la Pandurii. Iar în condițiile date, mi-am completat lotul cu jucători de la echipa secundă. E o situație foarte incomodă pentru mine, dar încerc să fac față. Dacă tot am fost de acord cu noile propuneri ale conducerii, inclusiv cu diminuarea salariului meu, sunt decis să merg până la capăt. Personal am luat o decizie pe care vreau să o respect, nu-mi convine, dar din moment ce am fost de acord să facem nişte sacrificii, am pus pe primul plan ca echipa să nu moară”, a declarat Petre Grigoraş.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul