GRAV! Gorjenii, fără lemne de foc. Bârcă: „17 milioane o căruţă de lemne! Nici nu vă daţi seama ce MOCNEALĂ e printre oameni!”

de LM 0


Situație GRAVĂ în Gorj! Mii de familii, fără lemne de foc în pragul iernii! ”Nici nu vă dați seama ce mocneală este printre oameni! Dacă pui puțin gaz pe foc iese o revoluție ieșită din comun!” avertizează primarul Ion Bârcă. Motivele pentru care s-a ajuns aici sunt atât faptul că nu s-au făcut marcajele în timp util cât și prețurile extrem de piperate practicate de ocoalele silvice. S-a ajuns ca o căruță de lemne să coste 15-17 milioane de lei vechi.

Primarul din Turburea acuză că Direcția Silvică a devenit stat în stat. Ion Bârcă vrea să discute cu prefectul și președintele Consiliului Județean problema marcajelor. „Cei de la Direcția Silvică, RomSilva, parcă ar fi alt stat, stat în stat, alt stat față de România. Este un semnal de alarmă pe care-l aduc domnului prefect, domnului președinte al CJ Gorj, să le aduc la cunoștiință atitudinea celor de la Direcția Silvică. Te duci să-i marci…unui om care are și el un hectar vrea să ia și el lemne, să igienizeze suprafața deținută pentru care plătește taxe și pază și nu se poate. Acum te duci să-i marci omului să-și ia lemnele pentru iarnă ? Astea trebuiau stabilite de mult timp. Acolo s-a instalat o conducere care este fără putință…degeaba este domnul Cârstoc un om de nota zece, nu are putere în teritoriu. Un pădurar trebuie să păzească unde au cetățenii pe raza comunei, să păzească bunul statutului, că nu este bunul lor personal, dar lor nu le-a intrat în cap treaba asta și vând și fac ce vor”, a acuzat Bârcă.

Supărarea e mare pentru că prețurile au explodat

Edilul din Turburea atrage atenția că problema lemnului de foc este gravă. Oamenii sunt tensionați, în pragul unei revoluții. Supărarea este mare pentru că prețurile au explodat. „Nici nu vă dați seama ce mocneală este între oameni, numai dacă ai pune puțin gaz pe foc, să încerci să intri printre oameni să le spui, cred că s-ar face o revoluție ieșită din comun. Toată e revoltată pe așa ceva. Păi cum să dai 17 milioane pe o căruță de lemne la ora asta ? O căruță de lemne o fac pădurarii bocuri-bocuri și bocurile acelea nu intră mai mult de 1,5 metri- 2 metri cubi într-o căruță și să dai 17 milioane, de la 15 la 17 milioane…Sunt unii foarte necăjiți cu 5 milioane pensie, să dai atâția bani, nu cred că-ți permiți”, a mai spus primarul din Turburea.

Distribuie articolul