Giorgi, supărat pe șefii CEO: „Licitația este cusută cu ață albă !”

de LM 0


Gabriel Giorgi, revoltat. Crede că șefii CE Oltenia vor să dezavantajeze societatea Minprest Rovinari la o licitație de împădurire. Este vorba despre un contract mare, de 1 milion de lei. Compania a scos pe SEAP înființarea unei plantații de salcâm, pe o suprafață de 60 de hectare de haldă, în zona Rovinari Est. Pe 15 noiembrie ar trebui anunțată firma câștigătoare.

„Este un contract, vom depune o ofertă luni. Nu înțeleg de ce a fost scos la licitație pentru că până acum se rugau de noi să ne ducem pe bugete care nu prea acopereau cheltuielile și am făcut eforturi foarte mari să ne încadrăm în buget. Acum când se pare că este un buget mai consistent, se scoate la licitație și se pun niște condiții care nu știu dacă sunt foarte în regulă. Vă spun o situație, este o condiție de cheltuieli indirecte, nu știu care este relevanța atâta timp cât criteriul cel mai important, tariful cel mai mic, nu știu de ce impun un plafon maxim de cheltuieli indirecte. Știi că Minprestul nu se poate încadra în acel plafon pentru că la noi fondul de salarii are pondere în cheltuieli undeva la 93-94%, cheltuielile indirecte au o valoare pe care tu o cunoști din fundamentările care de-a lungul timpului ne-au fost prezentate în diferite proceduri de achiziție și este cu 2-3% mai mare decât cheltuiala respectivă, nu știu de ce impui un procent mult mai mic, care nu știu dacă tu ca entitate îl ai”, a comentat Giorgi.

Participă totuși la licitație

Minprest va merge totuși cu ofertă la licitația de împăduriri, deși Gabriel Giorgi crede că cei de la CEO ar fi vrut ca societatea rovinăreană să nu participe.
„Este cusută cu ață albă această licitație! Anul trecut, cei de la CEO aproape picau în genunchi să luăm noi împădurirea de 40 de hectare de la Tismana iar acum, dintr-o dată, nu mai suntem buni. Poate așteaptă altă firmă”, comentează directorul Minprest Rovinari.

Distribuie articolul