Gigel Jianu acuză majoritatea PSD din Consiliul Local Motru c-a ”hăcuit” bugetul local

de LM 0


Gigel Jianu acuză majoritatea PSD din Consiliul Local Motru c-a ”hăcuit” bugetul local prin majorarea tarifului gigacaloriei.

În ultima zi a anului 2018, în ciuda opoziției vehemente a primarului liberal, aleșii au votat majorarea tarifului de la 156 la 224 de lei/ gigacalorie. Populația va plăti tot ca până acum, diferența urmând să fie suportată din bugetul local, ceea ce afectează investițiile, acuză Jianu.

Edilul consideră că tariful ar fi fost greșit calculat, fiind exagerat de mare.

În replică, viceprimarul PSD Cosmin Morega afirmă că inclusiv primarul Jianu și-ar fi dat în primă fază acordul pentru noul tarif, care a și fost aprobat de ANRE. ”A împrumutat termenul acesta de ”hăcuit” de la ALDE” comentează social-democratul.

Primarul Jianu ne-a mai declarat că majorarea tarifului la gigacaloria produsă de UATAA Motru, va avea efecte dezastruoase pentru cetățeni, în condițiile în care, de la 1 aprilie, ar putea fi interzisă acordarea de subvenții.

”Un management defectuos face ca UATAA să fie un sac fără fund iar mie mi se îngrădește posibilitatea de a interveni” acuză Jianu.

Cosmin Morega îi amintește lui Gigel Jianu că-n ultimii 3 ani, a primit subvenții de peste 100 de miliarde de lei vechi de la Guvernul României. Viceprimarul PSD crede că adevărata intenție a primarului PNL ar fi fost ca populația să plătească prețul majorat, de 224 de lei pe gigacalorie.

Distribuie articolul