Fotbal în stand-by

de LM 0

sport-2

Vineri seara s-a jucat Dinamo-Viitorul, scor final 3-3, un meci de tristă amintire, dar totuşi un meci al cărui rezultat final interesează statistica. Motivul? În funcţie de acel rezultat, Pandurii ştie de ce rezultat are nevoie pentru a termina pe locul 3, şi nu pe 4. Chiar dacă fotbalul piere în faţa unei astfel de nenorociri, viaţa merge înainte, aşa şi fotbalul, iar rezultatul de vineri seara va conta în alcătuirea  clasamentului final în Liga 1. Pandurii are nevoie de un egal cu Astra pentru a termina pe loc de podium, însă pe dinamovişti, pe bună dreptate, nu-i mai interesează absolut deloc locul din clasament. În schimb, gorjenii ar vrea locul 3, fie doar pentru statistică, CV sau bani, pentru că orice loc mai bun în clasament înseamnă şi bani în plus din drepturile tv.

 

Au rămas la Severin

Programat iniţial pentru sâmbătă seara, meciul dintre Pandurii şi Astra se va juca luni de la ora 20.30. „Suntem şi noi profund emoţionaţi de drama lui Ekeng, şi chiar dacă este foarte dificil să păstrăm jucătorii în stare de competiţie încă două zile, absolut orice gest păleşte în faţa durerii. Vom respecta decizia LPF şi vom sta la Severin până la ora jocului”, a comentat Narcis Răducan.

Nici lui Edi Iordănescu nu i-a picat prea bine vestea amânării meciului, însă a acceptat-o. „E un moment prea greu, trist, dificil ca să ne mai gândim la amânare şi efectele ei”, a comentat şi Edi Iordănescu.

 

Amânarea meciului, probleme în plus

În mod clar era greu să se fi jucat meciul aşa cum era stabilit iniţial, aşa că decizia este cumva normală. Însă, această amânare a dat planurile multora peste cap. „Sunt jucători pe care din păcate luni nu mai putem conta. Au bilete luate pentru Brazilia, Portugalia. Asta este situaţia”, a declarat Edi Iordănescu.

S-au făcut eforturi ca unii jucători să-şi schimbe biletele de avion, însă această schimbare a dat peste cap totul…

 

Programul etapei a 10-a:

Luni, 9 mai:

ora 18:00: FC Voluntari – CSMS Iaşi

ora 20:30: PANDURII TÂRGU-JIU – Astra Giurgiu
Marţi, 10 mai:

ora 18:00: Concordia Chiajna – FC Botoşani

ora 20:30: ASA Târgu Mureş – Steaua
Miercuri, 11 mai:

ora 20:30: ACS Poli Timişoara – CSU Craiova

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul