Foștii primari de la Drăguțești, Vasile Moșoiu și Ion Modroiu au fost condamnați definitiv

de LM 0


Foștii primari de la Drăguțești, Vasile Moșoiu și Ion Modroiu au fost condamnați definitiv într-un dosar penal în care judecata a început în urmă cu 7 ani.

Curtea de Apel Craiova a reușit, miercuri, după mai multe amânări și rejudecări ale dosarului, să pronunțe verdictul final, în baza căruia Moșoiu a primit o amendă administrativă de 1000 de lei. El a scăpat cu pedeapsa cea mai mică, predecesorul său în funcție, Ion Modroiu, fiind condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Aceeași pedeapsă a fost dispusă și pentru omul de afaceri Valentin Frunză, precum și pentru dirigintele de șantier Nicolae Isar. Cu toții au fost găsiți vinovați pentru neefectuarea unor lucrări la un pod peste râul Jiu în urmă cu mai bine de un deceniu, lucrări care însă au fost plătite din bugetul alocat acestei investiții.

Prejudiciul de peste 43.000 de lei imputat fostului primar Vasile Moșoiu a fost recuperat de la acesta pe parcursul procesului, ceea ce i-a și adus fostului edil o pedeapsă mai blândă.

Ceilalți trei inculpați din dosar, respectiv Modroiu, Frunză și Isar, au și ei, la rândul lor, de achitat un prejudiciu de peste 250.000 de lei. Fiecare dintre cei amintiți trebuie să mai achite și câte 2000 de lei cheltuieli judiciare către statul român

Distribuie articolul