Florin Mergea, „gorjeanul anului 2015“

de LM 0

florin

Tenismanul târgujian Florin Mergea va primi din partea Consiliului Judeţean Gorj, titlul „Gorjeanul anului 2015”. Decernarea acestui premiu va avea loc astăzi, 31 mai. Florin Mergea are vârsta de 31 de ani și este fiul medicilor gorjeni Florin şi Victoria Mergea, de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

florin2

2015 – cel mai bun an din carieră

Florin Mergea a cucerit până acum cinci titluri ATP. Anul 2015 a fost, pentru Florin Mergea, cel mai bun din carieră. A cucerit primul titlu Masters din carieră, cel de la Madrid, a câştigat şi la Stuttgart, apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon şi în sferturi la Australian Open. Aceste rezultate l-au dus, în iulie, pe locul 7 în lume. Tot în anul 2015, cel mai important moment a fost calificarea la Turneul Campionilor la dublu de la Londra, competiția care stabilește cei mai buni jucători ai lumii la tenis, unde Florin Mergea a jucat, alături de Rohan Bopanna, finala Turneului Campionilor 2015.

Florin este component al lotului României pentru Cupa Davis. În acest an a câștigat, la proba de dublu, Turneul de tenis de la București.

„De-a lungul carierei sale, Florin Mergea a obținut rezultate remarcabile, reprezentând recompensa firească ce încununează munca și eforturile sale. Pentru toate acestea, Florin Mergea este un lider în domeniul tenisului de câmp și este absolut firesc ca realizările sale să fie recunoscute într-un mod selectiv, și anume prin acordarea titlului de «Gorjeanul anului 2015»“, susţine Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ALIN PETRE

Distribuie articolul