Finală inedită: Băleşti versus Ţicleni

de LM 0

sport-3

Cupa României este o competiţie a surprizelor. Aşa se face că de multe ori se întâmplă ca echipele care pleacă cu prima şansă sunt eliminate surprinzător de outsideri, fapt care dă o culoare aparte acestei întreceri. Asemenea surprize se petrec şi la nivel local, aşa că în una din semifinalele Cupei Gorjului, o favorită a fost eliminată. Este vorba de Ştiinţa Hurezani, echipă care ocupă în Liga a 4-a locul 4, însă care a fost eliminată de ocupanta locului 13, Petrofac Ţicleni.

În cealaltă semifinală, Internaţional Băleşti s-a impus şi în deplasare la Mătăsari, aşa că se va bate în premieră pentru un prim trofeu important.

 

S-au lămurit!

Semifinalele Cupei Gorjului s-au încheiat. Se ştiu cele două finaliste, Petrofac Ţicleni şi Internaţional Băleşti, echipe care se vor bate cu trofeul pe masă pe data de 12 iunie la Stoina. Va fi o finală aparte, pentru că dacă cei de la Ţicleni au mai ajuns în mai multe rânduri în ultimul act al Cupei, cei de la Băleşti nu au prea avut această şansă de-a juca meci decisiv cu trofeu pe masă.

Ei bine, semifinalele Cupei au propus dueluri interesante. Internaţional Băleşti pare să fi trecut la pas de Minerul II Mătăsari printr-o dublă victorie, 1-0 acasă şi 3-1 în deplasare. Mai spectaculos şi mult mai dinamic a fost duelul dintre Petrofac Ţicleni şi Ştiinţa Hurezani. În tur a fost 2-1 pentru Hurezani, aşa că returul se anunţa încins. Şi aşa a fost. După ce la pauză a fost 2-0 după golurile lui Amzucu şi Murdărea, în minutul 65 Zgondea a redus din diferenţă pentru 2-1. Cu acest scor s-a intrat în prelungiri, aşa că în minutul 112 Burlacu a marcat golul ce s-a dovedit de aur pentru cei de la Ţicleni.

 

Alegerile au mutat meciurile

Faptul că duminică este zi de alegeri locale i-a determinat pe oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal să mute ultima etapă a sezonului pentru ziua de sâmbătă. Decizia este absolut normală atâta timp cât la fiecare joc de Liga a 4-a şi a 5-a este nevoie de prezenţa unui poliţist la joc, aşa că trebuia mutată etapa pentru ziua de sâmbătă.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul