Filip se oferă să găzduiască Festivalul ”Maria Lătărețu”

de LM 0


La Rovinari s-a putut, la Târgu Jiu nu se poate. Autoritățile din municipiu și de la județ nu reușesc să preia Casa de Cultură a Sindicatelor. Conform prefectului Ciprian Florescu, până când nu se rezolvă problemele de natură juridică, nu se poate interveni.

„Există un proiect de hotărâre de preluare a Casei dar Primăria și CJ nu-l pot pune în aplicare”, a comentat, vineri, reprezentantul guvernului în teritoriu.
La Rovinari, primarul Robert Filip a reușit să învingă birocrația și să preia Casa de Cultură, pe care a promis că o va moderniza. „Din păcate statutul juridic al acestui imobil le impiedică pe cele două instituții să pună în aplicare respectiva hotărâre. De grăbit este greu de presupus că se va grăbi pentru că există acolo un administrator special care se ocupă de soarta imobilului aflat în insolvență. Atât de complicate sunt căile ce duc la rezolvarea acestor probleme, acestui litigiu încât trebuie luat pas cu pas. Soluția nu este nici la Consiliul Județean, nici la Consiliul Local și nici la Guvern, este cu totul și cu totul în altă parte, până nu se rezolvă acolo, nu se poate face nimic”, a comentat Florescu.

De ce a ales Teatrul ca sală de eveniment

Pe Facebook, primarul Robert Filip se oferă să găzduiască, anul viitor, în Casa de Cultură de la Rovinari, Festivalul ”Maria Lătărețu”. Edilul a observat că, anul acesta, oamenii obișnuiți n-au avut acces la Teatrul ”Elvira Godeanu” din cauza capacității reduse a sălii. Prefectul Florescu a explicat că a ales teatrul pentru că anul trecut a fost criticat c-a organizat festivalul în restaurantul de pe Insuliță. „Când am considerat anul trecut că este bine ca un număr cât mai mare de oameni să poată să asiste la acest festival, am fost criticat că am dus festivalul într-un restaurant. Deși acea locație este gazda multor simpozioane, evenimente, nu numai de alimentație publică. A fost vorba de 600-700 de oameni care au participat pe viu. Acum s-a ales o locație selectă dar de dimensiuni mult mai mici. În momentul în care vom avea o locație adecvată din toate punctele de vedere, nu vor mai exista critici. Ne dorim o astfel de sală de capacitate care să mulțumească pe toată lumea”, a mai spus Florescu.

Ciprian Florescu a mai spus că lichidatorul judiciar ar urma să scoată la licitație, în perioada următoare, activele Casei de Cultură.

Distribuie articolul