Filip, revoltat că șefii ALDE de la București nu iau în calcul problema depozitului de cărbune de la Roșia

de LM 0


Primarul Filip, revoltat că șefii ALDE de la București nu iau în calcul problema depozitului de cărbune de la Roșia.

„Este inadmisibil să avem Ministerele Energiei și Mediului și nimeni să nu înțeleagă că un oraș poate suferi!” spune edilul din Rovinari care a amenințat cu proteste dacă depozitul va fi redeschis, explicând că oamenii din zonă nu mai pot suporta zgomotul și praful.

Robert Filip speră să fie găsită o cale de mijloc. „Am zis să treacă sărbătorile ca să nu avem certuri și scandaluri de sărbători. Din câte știm, am urmărit circuitul hârtiilor, cei de la CEO au făcut demersurile, vor să obțină acea autorizație până în decembrie. Sper totuși cu toată tăria că vom găsi o cale de mijloc, este inaceptabil din punct de vedere politic să avem Ministerul Energiei și cel al Mediului și nimeni nu poate să înțeleagă că un oraș întreg nu poate suferi pentru problemele create de alții. Din punct de vedere tehnic, pot duce cărbunele la Termo, dacă asta e problema, să ducă cărbunele pe bandă. Nu putem suferi toți pentru că unii nu au putut să-și facă treaba. Indiferent unde vor ajunge nivelul discuțiilor, nu voi accepta să se deschidă acest depozit, s-au prevalat prea mult timp de bunăvoința noastră și nu mai putem fi buni”, a spus Filip.

Filip spune că, dacă s-ar dori, noul depozit de cărbune ar fi gata până în iarnă. Edilul neagă acuzațiile liderului ALDE Gorj, Dian Popescu, că, prin această atitudine, ar pune în pericol locurile de muncă din Complexul Energetic Oltenia.

„Dacă e nevoie să mergem la București să purtăm aceste discuții, vom merge și le vom purta. I-aș ruga pe cei care se folosesc de aceste probleme să nu mai spună că noi vrem să închidem CEO, nu ne interesează, am evitat asta, suntem pentru locurile de muncă. Mutarea acestui depozit nu înseamnă că se pierde vreun loc de muncă, nu creăm probleme. Dacă se vrea, se poate termina depozitul până în iarnă și să se depoziteze acolo, sunt n variante”, a încheiat Filip.

Distribuie articolul