Federaţia „Univers” a strâns semnăturile pentru greva generală

de Admin 0

Liderii de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale „Univers” au strâns semnăturile necesare pentru organizarea unei greve generale. Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, afiliat la Federaţia „Univers”, a declarat că se va intra în grevă dacă Directoratul CEO nu le va respecta doleanțele solicitate pentru noul Contract Colectiv de Muncă.

 

Demersurile pentru strângerea semnăturilor au început chiar de anul trecu. „Este o vorbă care spune că mai bine îți faci vara sanie și iarna car. Oamenii au fost de acord cu această formă de protest și au semnat peste 95% dintre cei care fac parte din sindicatele afiliate la Federația «Univers». Când s-a dat drumul la strângerea de semnături exista riscul ca să nu fie rectificat bugetul de salarii pe anul 2016“, a declarat Gabriel Căldăruşe.

 

Vor salarii mărite

Preşedintele SMEO spune că nu se vrea declanșarea conflictului de muncă: „Noi suntem disponibili pentru dialog şi vrem să crească veniturile. Nu avem ca scop declanșarea unui conflict de muncă. Scopul este unul singur și constă în creșterea veniturilor pentru salariați. În cazul în care nu o să ajungem la o înțelegere pe calea dialogului, ne gândim la orice forme de protest. O să fie disponibilizaţi şi angajaţi. Poate anul acesta o să fie câteva sute“.

ALIN PETRE

Distribuie articolul