Fabrica nouă de la Turburea duce lipsă de angajaţi

de LM 0

Investitorul italian care a deschis o fabrică de confecţii la Turburea duce lipsă de personal calificat. Până acum au fost angajate 30 de femei, însă societatea din Italia căuta pentru recrutare aproximativ 150 de persoane.

Ion Bîrcă, primarul din Turburea, susţine că a luat legătura cu reprezentanţii AJOFM Gorj, întrucât mulţi localnici ar dori să se angajeze la fabrica de confecţii, însă, nu au o calificare în domeniu. „Investiţia de la Turburea s-a concretizat încă de la sfârşitul anului trecut. Am pus la dispoziţia investitorului italian un spaţiu deţinut în trecut de Petrom. Singura problemă o reprezintă acum lipsa forţei de muncă, întrucât se caută personal calificat în domeniul confecţiilor şi tricotajelor. Sperăm să ne ajute cei de la AJOFM cu acest curs”, a declarat Ion Bîrcă, edilul din Turburea.

 

Pot organiza cursuri de calificare

AJOFM Gorj va organiza cursuri în orice localitate din judeţ, dacă vor exista solicitări din partea autorităţilor. Cursuri, inclusiv pentru personalul fabricilor de confecţii sunt organizate an de an de către AJOFM. „Nu este singurul investitor străin care a ales să deschidă o afacere de acest fel în judeţul Gorj. La Târgu Jiu, un alt italian a preluat o parte din activitatea societăţii Confecţia SA, acesta reuşind, însă, să păstreze doar 100 de persoane din rândul vechilor angajaţi. Agenţia pe care o conduc le-a expus investitorilor străini facilităţile oferite de statul român în vederea deschiderii unor afaceri şi în judeţul nostru. Mai mult, AJOFM Gorj oferă cursuri de calificare în diferite domenii de activitate pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri aflaţi în căutare de personal”, a declarat Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul