Expert Petroleum duce mai departe contractul cu Petrom, la Ţicleni

de LM 0

Autorităţile locale şi judeţene s-au întâlnit cu reprezentanţii firmei Expert Petroleum, care a preluat angajaţii Petrofac din Ţicleni. Este vorba de 800 de muncitori care au lucrat pentru Petrom, însă erau angajaţi la Petrofac. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu, susţine că, în ciuda faptului că Petrofac a înregistrat datorii şi urma să disponibilizeze din angajaţii de la Ţicleni, noul partener al OMV Petrom din această localitate a promis retehnologizarea societăţii.

„Important este pentru noi ca oamenii care lucrează acolo să îşi păstreze locurile de muncă, să beneficieze de o securizare a locurilor de muncă pentru viitor. Este bine cunoscut faptul că există un program de restructurări în această companie. Planul pe care ei îl au de pus în aplicare nu corespunde cu afacerea administrată de Petrofac. Ei au un plan de extindere, de modernizare, de introducere de instalaţii. În mod normal extinderea ar trebui să aducă şi locuri de muncă”, a spus Ciprian Florescu.

 

Noi zăcăminte

Aurel Popescu, viceprimarul cu atribuţii de primar al Târgu Jiului, a declarat că prestatorii de servicii petroliere de la Ţicleni i-au transmis că au în plan dezvoltarea zonei industriale, întrucât acolo au fost descoperite zăcămintele importante de petrol. „Ştim cu toţii că Petrofac a predat acea activitate. Cei care au fost prezenţi sunt cei care au preluat activitatea. Ne bucură acest lucru. Acei angajaţi nu îşi vor pierde locurile de muncă. Se va retehnologiza activitatea. Vor putea creşte locurile de muncă în zonă pe acest domeniu”, a declarat Aurel Popescu.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul