Europarlamentarul Cătălin Ivan a venit la Gorj și l-a impresionat și pe Ion Ciocea

de LM 0


Europarlamentarul Cătălin Ivan a venit la Gorj și l-a impresionat și pe Ion Ciocea. Edilul din Bustuchin îl numește ”un tânăr de toată isprava” pe pagina de socializare. Analiștii din Gorj nu cred, însă, că noul proiect politic propus de Ivan, Alternativa pentru Demnitate Națională, va conta în alegerile care urmează. Atât Dan Ilie Morega cât și Pantelimon Manta cred că Ponta și Cioloș sunt cei care vor reuși să capteze nemulțumiții de PSD și PNL.

La Interviurile Infinit FM, Cătălin Ivan și-a criticat dur fostul partid, PSD, despre care crede că “se va pulveriza” după alegerile din 2020. Europarlamentarul a fost social-democrat vreme de 15 ani, a condus organizația Sector 1 București și s-a remarcat prin pozițiile critice la adresa lui Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Ivan a comentat că este inevitabil să apară partide noi în România, în contextul în care clasa politică actuală a dezamăgit, iar PNL și ALDE “nu sunt altfel decât PSD”, în vreme ce USR se comportă, în opinia sa, ”împotriva firii poporului român”.

În vizita de la Gorj, Cătălin Ivan a avut o întâlnire la Bustuchin cu primarul Ion Ciocea, candidatul independent cu cele mai multe voturi din țară, la parlamentarele din 2016. Ulterior, cei doi s-au complimentat pe Facebook.

Ciocea nu s-a decis în privința partidului în care va activa din 2020. Nu exclude nici PSD. Va face anunțul după alegerile prezidențiale.

Dan Ilie Morega îl apreciază pe Cătălin Ivan. Președintele Institutului de Politici Publice se aștepta ca tânărul politician să ajungă, la un moment dat, să preia șefia PSD. Morega nu crede că partidul lui Ivan mai are timp să prindă la electorat, astfel încât să treacă pragul la europarlamentare. În opinia sa, Victor Ponta va prelua cei mai mulți dintre nemulțumiții de PSD.

Distribuie articolul